
Кінза
Опубліковано 27/06/2013
Це популярна у всьому світі пряність зі свіжим, яскравим, своєрідним і досить різким смаком. Батьківщиною кінзи вважається східне Середземномор’я.
Як і більшість прянощів, кінза збуджує апетит, покращує травлення, має сильну антибактеріальну властивість.
Найкраще зелень кінзи поєднується з гострою, пряною їжею, з трав – з м’ятою, петрушкою, чебрецем. Кінзу використовують у свіжому вигляді, додаючи в салати, гострі каррі та інші страви Південно-Східної Азії, в кавказьких рецептах. Додаючи в страву, звіртеся з рецептом, так як кінза може “забити” всі інші інгредієнти. Використовують в кулінарії і насіння кінзи. Воно більш відоме як коріандр. Ці дрібні коричневі зерна на ряду з зирою і кардамоном є основною спецією індійської кухні. Мелені насіння кінзи мають гострий, пряний, запашний аромат. Ними приправляють каррі, страви з м’яса і птиці, овочеві рагу.
-
Соєве молоко
-
Кіш
-
Каперси
-
Брауні американські тістечка
-
Гвоздика