Інгредієнти для приготування: Класичне сирне фондю
- сир «Грюйер» - 150 г,
- сир «Емменталь» - 150 г,
- біле сухе вино - 1 склянка,
- часник - 1 зубець,
- крохмаль (або кукурудзяна мука) - 2 ст. ложки,
- лимонний сік - 2 ст. ложки,
- білий мелений перець - на кінчику ножа,
- мелений мускатний горіх - дрібка.
Як приготувати Класичне сирне фондю
-
Стінки чаші (фондюшниці) натерти часником, залишки часнику залишити на дні.
-
У чашу влити вино і довести до гарячого стану, але не кипіння.
-
Сир, порізаний на маленькі шматочки поступово ввести у вино і, на невеликому вогні, помішуючи, дочекатися, коли сир розплавиться.
-
В окремому посуді розвести крохмаль у лимонному соку і влити в сирну масу. П’ять хвилин потримати на вогні, при цьому акуратно помішуючи. тут
-
В кінці додати перець і мускатний горіх.
Спосіб вживання фондю. Наколювати на довгу спеціальну вилочку шматочок хліба, болгарського перцю, креветку, селеру або що-небудь інше, що буде вам до смаку, і вмочати в приготоване сирне фондю. У процесі трапези, звичайно ж, спілкуватися з гостями.
Якщо вам захотілося солоденького, приготуйте шоколадне фондю.
- Кекс з овочами
- Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)
- Закуска курячі шашлички з ягодами і сиром
- Язики в рукаві
- Печериці, фаршировані морепродуктами