Яндекс.Метрика
Класичне сирне фондю

Класичне сирне фондю

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 15 min

Інгредієнти для приготування: Класичне сирне фондю

  • сир «Грюйер» - 150 г,
  • сир «Емменталь» - 150 г,
  • біле сухе вино - 1 склянка,
  • часник - 1 зубець,
  • крохмаль (або кукурудзяна мука) - 2 ст. ложки,
  • лимонний сік - 2 ст. ложки,
  • білий мелений перець - на кінчику ножа,
  • мелений мускатний горіх - дрібка.

Як приготувати Класичне сирне фондю

  1. Стінки чаші (фондюшниці) натерти часником, залишки часнику залишити на дні.

  2. У чашу влити вино і довести до гарячого стану, але не кипіння.

  3. Сир, порізаний на маленькі шматочки поступово ввести у вино і, на невеликому вогні, помішуючи, дочекатися, коли сир розплавиться.

  4. В окремому посуді розвести крохмаль у лимонному соку і влити в сирну масу. П’ять хвилин потримати на вогні, при цьому акуратно помішуючи.

  5. В кінці додати перець і мускатний горіх.

Спосіб вживання фондю. Наколювати на довгу спеціальну вилочку шматочок хліба, болгарського перцю, креветку, селеру або що-небудь інше, що буде вам до смаку, і вмочати в приготоване сирне фондю. У процесі трапези, звичайно ж, спілкуватися з гостями.

Якщо вам захотілося солоденького, приготуйте шоколадне фондю.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал