Інгредієнти для приготування: Кольоровий хліб
- борошно: 500-600 г
- молоко: 300 мл
- олія: 50 мл
- дріжджі: 40 г
- сіль: 2 ч. ложки
- сік буряка, моркви та шпинату: по 2 ст. ложки
- цукор: 1 ст. ложка
Як приготувати Кольоровий хліб
Готуємо так:
- Овочі натерти, шпинат подрібнити, відтиснути м’якоть, щоб отримати сік. Або пропустити через соковижималку.
- Приготувати опару. 2 ст. ложки борошна змішати з цукром, додати дріжджі та залити третиною теплого молока. Накрити рушником та залишити на 15 хвилин. Решту борошна змішати з сіллю та рештою молока, влити в масу отриману опару, замісити тісто та розділити його на 4 частини.
- Одну частину залишити, інші змішати з соком. Вимішувати, доки колір не розподілиться рівномірно. Покласти всі шматки в миску, накрити рушником та залишити в теплому місці на 1 годину.
- Коли тісто збільшиться в 3 рази, обім’яти, розкачати кожен шматок, покласти один на другий. Змазати олією та скатати в рулет. Залишити ще на 40 хвилин.
- Духовку розігріти до 220 °С, випікати хліб 20 хв. Готовий хліб вийняти з духовки та накрити рушником, залишити на 10 хв. вийняти з форми.
* Щоб під час випікання зверху хліб не підгорів, накрийте його папером для випічки чи фольгою.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Трубочки з вишнями
- Салат з капустою і чорносливом
- Бекон з чорносливом
- Кремовий суп з цибулі-порею
- Бутерброди “Лінивці”