Кольоровий хліб

Кольоровий хліб

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Кольоровий хліб

  • борошно: 500-600 г
  • молоко: 300 мл
  • олія: 50 мл
  • дріжджі: 40 г
  • сіль: 2 ч. ложки
  • сік буряка, моркви та шпинату: по 2 ст. ложки
  • цукор: 1 ст. ложка

Як приготувати Кольоровий хліб

Готуємо так:

  1. Овочі натерти, шпинат подрібнити, відтиснути м’якоть, щоб отримати сік. Або пропустити через соковижималку.
  2. Приготувати опару. 2 ст. ложки борошна змішати з цукром, додати дріжджі та залити третиною теплого молока. Накрити рушником та залишити на 15 хвилин. Решту борошна змішати з сіллю та рештою молока, влити в масу отриману опару, замісити тісто та розділити його на 4 частини.
  3. Одну частину залишити, інші змішати з соком. Вимішувати, доки колір не розподілиться рівномірно. Покласти всі шматки в миску, накрити рушником та залишити в теплому місці на 1 годину.
  4. Коли тісто збільшиться в 3 рази, обім’яти, розкачати кожен шматок, покласти один на другий. Змазати олією та скатати в рулет.  Залишити ще на 40 хвилин.
  5. Духовку розігріти до 220 °С, випікати хліб 20 хв. Готовий хліб вийняти з духовки та накрити рушником, залишити на 10 хв. вийняти з форми.

 * Щоб під час випікання зверху хліб не підгорів,  накрийте його папером для випічки чи фольгою.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал