camcumgirls
Консервоване виноградне листя

Консервоване виноградне листя

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Консервоване виноградне листя

  • листя винограду (молоде, не дуже велике),
  • вода, сіль, лимонна кислота.
  • Спеції на одну банку 750 г:
  • зелень петрушки (або тархун) - 1 гілка,
  • пеперончіно - 1 шт.,
  • лавровий лист - 2 шт.,
  • духмяний перець - 3 горошини,
  • коріандр - щіпка,
  • часник - 2 зубці,
  • ялівець - 1 горошина,
  • барбарис - дрібка.
  • Маринад на 1 л води:
  • сіль - 90 г,
  • лимонна кислота - 13-15 г.

Як приготувати Консервоване виноградне листя

  1. Виноградне листя помийте і розкладіть на столі стопками по 10 шт.
  2. Воду закип’ятіть з невеликою кількістю солі і дрібкою лимонної кислоти. В неї опустіть по десять листків і залиште на 2-3 хвилини.
  3. Відварене листя згорніть у трубочки. Обріжте черешки.
  4. Розкладіть листя у стерилізовані банки не дуже щільно, так щоб залишався вільний простір. У кожну банку покладіть необхідні спеції.
  5. Змішайте складові маринаду і закип’ятіть. Залийте листя маринадом. Закрийте кришками і загорніть у ковдру на 10-12 годин.

 Хто сказав, що долму неможливо приготувати взимку? Та запросто! Звичайно ж, якщо у вас є баночка з консервованим виноградним листям. 

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал