Консервовані огірки з червоною смородиною

Консервовані огірки з червоною смородиною

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Консервовані огірки з червоною смородиною

  • огірки - 2 кг,
  • червона смородина - 300 г,
  • зелень кропу і петрушки - по 25 г,
  • листя хрону - 10 г,
  • вишневе листя - 2 г,
  • листя чорної смородини - 1 г,
  • часник - 30 г,
  • чорний гіркий перець - 0,2 г,
  • запашний перець - 0,2 г,
  • вода - 1,2 л.

Як приготувати Консервовані огірки з червоною смородиною

  1. Огірки замочіть в холодній воді на 2 години. Часник і зелень дрібно наріжте.

  2. Половину спецій, зелені і часнику покладіть на дно трилітрової банки. Банку заповніть огірками і смородиною, чергуючи шари: шар огірків, шар смородини і т. д. Зверху викладіть спеції що залишилися.

  3. В емальовану каструлю налийте воду, додайте сіль і прокип’ятіть 3-5 хвилин, остудіть і профільтруйте.

  4. Банки з огірками і червоною смородиною залийте остиглим розсолом, витримайте 5 днів при кімнатній температурі, накривши прокип’яченими кришками. Кришки зніміть після закінчення бродіння і прокип’ятіть. Видаліть цвіль, що утворилася і при необхідності долийте розсіл.

  5. Банки герметично закрийте кришками і поставте в прохолодне місце.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал