
Короп по-польськи під соусом
Рівень складності:
Складно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
90 min
Інгредієнти для приготування: Короп по-польськи під соусом
- короп: 1 шт.
- лимон : 1 шт.
- корінь селери: 1 шт.
- цибуля: 1 шт.
- червоне сухе вино: 50 мл
- темне пиво: 250 мл
- цукор-рафінад: 2-3 шматочки
- вершкове масло: 1 ст. ложка
- мигдаль: 50 г
- медові пряники: 50 г
- родзинки: 50 г
- сливове повидло: 1 ст. ложка
- перець, імбир мелений, сіль за смаком
Як приготувати Короп по-польськи під соусом
Готуємо так:
- Вичавити сік з половини лимона. Заколоти живого коропа і випустити кров у чашку з лимонним соком. Рибу почистити, нарізати на порційні шматки, посолити і поставити в холодне місце на 20 хвилин.
- Корінь селери почистити і порізати соломкою, цибулю почистити, з лимона відрізати шматочок цедри. Залити овочі та цедру окропом (700-800 мл), додати вино, сік з половини лимона, горошини чорного перцю та молотий імбир. Готовий бульйон процідити, а овочі перетерти через сито.
- Залити рибу бульйоном і зварити до готовності. Тоді перекласти шматки коропа в теплу посудину, накрити і тримати в теплому місці.
- До перетертих овочів додати пиво, цукор, сливове повидло, кров, потовчені пряники, подрібнений мигдаль, родзинки і вершкове масло. Соус варити на маленькому вогні 10-15 хвилин, а коли він трішки охолоне, полити коропа, гарнірувати салатами зі свіжих овочів і подавати до столу.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Тістечка «Валентинки»
-
Гарячий яблучний сидр
-
Рецепт салату «Курячий»
-
Салат закусочний з оселедцем
-
Салат з копченою сьомгою, грейпфрутом і авокадо