Корисні кулінарні поради. Частина 2
Опубліковано 31/05/2013
Полегшити життя господиням та зробити страви ще смачнішими, підказати деякі кулінарні хитрощі може сайт “Пательня”. Читайте корисні кулінарні поради, які ми для вас зібрали, та готуйте на здоров’я!
* Специфічного запаху баранини можна позбутися, замочивши її на годину у свіжому молоці й натерши після цього товченим часником.
* Щоб м’ясо було м’якшим, можна перед приготуванням на кілька годин покласти його в молоко.
* Щоб тушковане м’ясо було соковитим, його необхідно спочатку трохи обсмажити, а потім тушкувати. Перевертаючи м’ясо на сковороді, не можна проколювати шматки, інакше сік витече, і м’ясо буде жорстким.
* Перед смаженням відбивні можна сполоснути холодною водою – тоді їх колір буде яскравішим, швидше утворить скоринка, яка утримуватиме м’ясний сік.
* М’ясо краще відбивати на дерев’яній дошці, змоченій холодною водою, оскільки сухе дерево швидко вбиратиме м’ясний сік.
* Запікаючи м’ясо в духовці, поливайте його тільки гарячою водою чи бульйоном – від холодної рідини м’ясо стане жорстким. Те саме стосується і тушкування – якщо вода википіла, доливайте тільки гарячу воду чи бульйон.
* Жорстка яловичина стане м’якшою, якщо натерти її гірчичним порошком і залишити так на ніч.
* Щоб жир на сковорідці не розбризкувався, її дно злегка посипають сіллю.
* Картопляне пюре буде смачним і легким, якщо до нього додати збитий білок.
*Якщо картоплю, яка варитиметься у мундирах, наколоти виделкою у кількох місцях, вона не розтріскається. Також можна її варити у сильно підсоленій воді – на смак це практично не вплине, а картоплини залишаться цілими.
* Молоду картоплю легше буде чистити, якщо покласти її ненадовго у гарячу воду, а потім у холодну.
* Картоплю для салату потрібно варити у воді з додаванням невеликої кількості оцту – тоді вона не потемніє.
* Щоб позбутися від комах у цвітній капусті, потрібно опустити її на півгодини у підсолену і підкислену воду.
* Щоб цвітна капуста не пожовтіла під час варіння, можна покласти в каструлю шматочок лимона або дрібку лимонної кислоти.
* Щоб печені яблука не потріскали, треба їх наколоти у кількох місцях виделкою, а у форму для запікання налити трохи води. Кислі яблука не можна довго запікати – вони дуже швидко перетворяться в кашку.
*Яблука, почищені і нарізані для салату, не потемніють, якщо їх покласти у ледь підсолену воду.
* Огірки можна довго зберігати свіжими, якщо тримати їх опущеними на 3/4 у воду хвостиками донизу. Воду при цьому слід міняти щодня, а краще – двічі на день.
* Якщо червонокачанну капусту обшпарити кип’ятком, вона стане м’якшою та ніжнішою.
* Якщо білокачанна капуста має гіркуватий присмак (а це свідчить про незрілість плоду), її треба на 2-3 хвилини залити окропом.
* Щоб видалити зайву гіркоту з цибулі, її після нарізання, треба на кілька хвилин залити холодною водою.
* Зелень можна кілька місяців зберігати у морозильній камері, щільно загорнувши у фольгу. При цьому вона не втратить ні кольору, ні аромату, ні смакових якостей.
* Зів’ялу зелень можна освіжити, якщо покласти її на годину у ледь підкислену оцтом воду.
* Зелень петрушки та селери потрібно не рубати, а різати, інакше вона втрачає сік, аромат та смак.
* Масло та жирні продукти не можна зберігати в поліетиленових пакетах – вони швидко псуються і набувають неприємного запаху.
* Щоб рис залишався білим і був розсипчастим, треба під час варіння додати у воду 1-2 чайні ложечки лимонного соку.
* Щоб при нарізанні торта крем та вершки не прилипали до ножа, треба попередньо торт покласти на 10-15 хвилин у морозильну камеру, а ніж час від часу опускати в гарячу воду. Таким самим чином можна легко нарізати і м’який сир.
* Тверда копчена ковбаса буде легше чиститися, якщо перед чисткою її покласти на кілька хвилин у морозилку.
Сподіваємося, ці корисні кулінарні поради допоможуть вам готувати із задоволенням! Смачного!
Читайте також корисні кулінарні поради. Частина 1– тут ви знайдете ще більше секретів, які стануть у нагоді на кухні!
- Як варити макарони
- Ідея для літа: готуємо лід! Солодкий, кавовий, фруктовий.
- Корисні кулінарні поради. Частина 1
- Навіщо організму жири?
- Як готувати овочі. Кулінарні поради