Інгредієнти для приготування: Котлети в тісті
- Для тіста:
- борошно - 500 г,
- молоко - 250 мл,
- маргарин - 150 г,
- жовток - 1 шт.,
- цукор - 1 ст. ложка,
- сухі дріжджі - 5 г,
- сода - 0,5 ч. ложки.
- Для котлет:
- яловичий фарш - 800 г,
- цибуля - 3 шт.,
- часник - 3 зубці,
- маленький цукіні - 1 шт.,
- сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Котлети в тісті
-
Цибулю, часник та цукіні почистити, помити. Цибулю та цукіні розрізати на кілька частин. Пропустити через м’ясорубку фарш, цибулю, часник та цукіні. Посолити, поперчити, ретельно все перемішати і сформувати котлети.
-
Застелити деко папером для випічки та викласти на нього котлети. Випікати в розігрітій до температури 220º С духовці протягом 15-20 хвилин (не хвилюйтеся, якщо м’ясо не встигне повністю пропектися за цей час – воно дійде до готвності під час випікання з тістом).
-
Приготувати опару: розвести дріжджі в невеликій кількості теплого молока з трьома ложками борошна. Накрити посудину з дріжджами серветкою та залишити на 15 хвилин.
-
Підігріти решту молока. Додати до нього опару, маргарин (він повинен бути кімнатної температури) та замісити тісто, поступово додаючи борошно. Кухні Львів Фото
-
Викласти тісто в велику каструлю та залишити наростати протягом години. Тоді ще раз трохи перемісити тісто в каструлі й знову залишити наростати деякий час. Коли тісто наросте, викласти його на присипаний борошном стіл чи стільницю, розкачати й нарізати смужками завширшки 3-4 см та завдовжки 20 см.
-
Загорнути в кожну смужку котлету. Підготовані котлети викласти на деко, застелене папером для випічки. Накрити котлети в тісті рушничком і залишити ще на 20-30 хвилин, щоб підросли.
-
Жовток збити, змастити ним котлети в тісті. Випікати в розігрітій до температури 210ºС духовці протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин від початку випікання накрити котлети в тісті папером для випічки, щоб скоринка не пригоріла.
Чудовий варіант для діток, які не люблять їсти котлетки. Такий пиріжечок, з начинкою-котлеткою їм обов”язково сподобається.