Котлети в тісті

Котлети в тісті

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Котлети в тісті

  • Для тіста:
  • борошно - 500 г,
  • молоко - 250 мл,
  • маргарин - 150 г,
  • жовток - 1 шт.,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • сухі дріжджі - 5 г,
  • сода - 0,5 ч. ложки.
  • Для котлет:
  • яловичий фарш - 800 г,
  • цибуля - 3 шт.,
  • часник - 3 зубці,
  • маленький цукіні - 1 шт.,
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Котлети в тісті

  1. Цибулю, часник та цукіні почистити, помити. Цибулю та цукіні розрізати на кілька частин. Пропустити через м’ясорубку фарш, цибулю, часник та цукіні. Посолити, поперчити, ретельно все перемішати і сформувати котлети.

  2. Застелити деко папером для випічки та викласти на нього котлети. Випікати в розігрітій до температури 220º С духовці протягом 15-20 хвилин (не хвилюйтеся, якщо м’ясо не встигне повністю пропектися за цей час – воно дійде до готвності під час випікання  з тістом).

  3. Приготувати опару: розвести дріжджі  в невеликій  кількості теплого молока з трьома ложками борошна. Накрити посудину з дріжджами серветкою та залишити на 15 хвилин.

  4. Підігріти решту молока. Додати до нього опару, маргарин (він повинен бути кімнатної температури) та замісити тісто, поступово додаючи борошно. Кухні Львів Фото

  5. Викласти тісто в велику каструлю та залишити наростати протягом години. Тоді ще раз трохи перемісити тісто в каструлі й знову залишити наростати деякий час. Коли тісто наросте, викласти його на присипаний борошном стіл чи стільницю, розкачати й нарізати смужками завширшки 3-4 см та завдовжки 20 см.

  6. Загорнути в кожну смужку котлету. Підготовані котлети викласти на деко, застелене папером для випічки. Накрити котлети в тісті рушничком і залишити ще на 20-30 хвилин, щоб підросли.

  7. Жовток збити, змастити ним котлети в тісті. Випікати в розігрітій до температури 210ºС духовці протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин від початку випікання накрити котлети в тісті папером для випічки, щоб скоринка не пригоріла.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Котлети в тісті

  1. Чудовий варіант для діток, які не люблять їсти котлетки. Такий пиріжечок, з начинкою-котлеткою їм обов”язково сподобається.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал