
Ковбаса домашня смажена
Інгредієнти для приготування: Ковбаса домашня смажена
- свинина (шийна частина): 1 кг
- сало: 100 г
- молоко або вершки 10%: 100 мл
- часник: 1 головка
- сіль: 1 ч. л.
- промиті свинячі кишки: 50 г.
- перець, коріандр:
Як приготувати Ковбаса домашня смажена
Готуємо так:
1. М’ясо і сало порізати дрібними кубиками, додати молоко, сіль, перець, коріандр і вимішувати руками (навіть вибивати), поки м’ясо не стане клейким (не менше 15-20 хв.). Залишити фарш на годину маринуватися, додати часник і ще раз ретельно вимішати.
2. Кишки вимочити у воді і ретельно промити. На м’ясорубку зі спеціальною насадкою для ковбаси одягнути кишку (майже повністю) і повільно наповнити її фаршем. Кінці кишки зав’язати ниткою, а саму кишку перекрутити, формуючи ковбаски потрібної довжини.
3. Підсолену воду закип’ятити, зменшити вогонь і варити ковбасу протягом 15-20 хв., слідкуючи, щоб відвар не кипів. Готову ковбасу обсмажити в смальці до золотистого кольору або викласти на змащений смальцем лист і запекти в духовці, попередньо не відварюючи.
* Кишка повинна бути наповнена не надто туго, тому що тріскатиме під час готування, але й без повітряних пухирців. Якщо утворився пухирець, слід проколоти його зубочисткою.
-
Рецепт паски з цукатами
-
Фісташково-сирна паска
-
Медово-лимонна сирна паска
-
Рулет із сала «По-українськи»
-
Салат «Ніжність»