Крем-карамель

Крем-карамель

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Крем-карамель

  • Для крему:
  • молоко - 250 мл,
  • ваніль - 1 стручок,
  • цукор - 50 г,
  • яйце - 1 шт. + 2 жовтки,
  • вершкове масло - для змазування формочок.
  • Для карамелі:
  • цукор - 100 г,
  • гаряча вода - 100 мл.

Як приготувати Крем-карамель

  1. Молоко доведіть до кипіння з м’якоттю стручка ванілі. Дайте настоятися 10 хвилин.

  2. На середньому вогні, в каструлі з товстим дном карамелізуйте цукор. Влийте гарячу воду, розчиніть в ній карамель і уваріть на середньому вогні до сиропу.

  3. Яйця і жовтки змішайте з цукром (не збивайте!), тонкою цівкою, помішуючи, влийте гаряче молоко з ваніллю.

  4. Формочки змастіть вершковим маслом. Розподіліть по формочках карамель (1-2 ст. ложки в кожну), потім яєчно-молочну суміш. Накрийте формочки фольгою і поставте в глибоке деко. Заповніть деко окропом до середини формочок.

  5. Деко з формочками поставте в розігріту до 150 °С духовку на 45 хвилин. Вийміть формочки з води, остудіть, охолодіть в холодильнику.

  6. Для подачі проведіть кінчиком ножа по краю формочок і перекиньте вміст на тарілку.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал