camcumgirls
Кулінарний рецепт домашньої сметани

Кулінарний рецепт домашньої сметани

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Кулінарний рецепт домашньої сметани

  • молоко (з коротким терміном зберігання) - 1 л,
  • кефір - 4 ст. ложки.

Як приготувати Кулінарний рецепт домашньої сметани

  1. Молоко вилийте в каструлю і закип’ятіть. Перелийте молоко в літрову банку і остудіть приблизно до температури 36-40 °C.

  2. Додайте в молоко кефір, закрийте кришкою і добре струсіть, притримуючи кришку рукою.

  3. Закутайте банку в ковдру і залиште на 5-8 годин.

  4. Поставте на каструлю друшляк і застеліть стерильною білою бавовняною тканиною, складеною в два шари.

  5. Сквашене молоко процідіть через тканину, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 8 годин. Час від часу помішуйте молоко ложкою.

  6. Сметану перекладіть в блендер і збийте до однорідного стану. Якщо сметана вийшла занадто густа, розбавте її молоком.

  7. Перелийте сметану в банку і поставте в холодильник на ніч.

     Заквасити молоко можна не тільки кефіром, але і йогуртом, кислим сиром або спеціальними заквасками.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал