Інгредієнти для приготування: Кулінарний рецепт домашньої сметани
- молоко (з коротким терміном зберігання) - 1 л,
- кефір - 4 ст. ложки.
Як приготувати Кулінарний рецепт домашньої сметани
-
Молоко вилийте в каструлю і закип’ятіть. Перелийте молоко в літрову банку і остудіть приблизно до температури 36-40 °C.
-
Додайте в молоко кефір, закрийте кришкою і добре струсіть, притримуючи кришку рукою.
-
Закутайте банку в ковдру і залиште на 5-8 годин.
-
Поставте на каструлю друшляк і застеліть стерильною білою бавовняною тканиною, складеною в два шари.
-
Сквашене молоко процідіть через тканину, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 8 годин. Час від часу помішуйте молоко ложкою.
-
Сметану перекладіть в блендер і збийте до однорідного стану. Якщо сметана вийшла занадто густа, розбавте її молоком.
-
Перелийте сметану в банку і поставте в холодильник на ніч.
Заквасити молоко можна не тільки кефіром, але і йогуртом, кислим сиром або спеціальними заквасками.
-
Яблучно-сирне суфле
-
Закуска зі цвітної капусти на помідорах
-
Пісний салат з буряком та руколою
-
Імбирний чай
-
Протеїновий коктейль