camcumgirls
Курка “в маслинах”

Курка “в маслинах”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Курка “в маслинах”

  • курка (середня): 1 шт.
  • солодкий зелений перець: 2 шт.
  • солодкий червоний перець: 2 шт.
  • помідори: 3 шт.
  • маслини без кісточок: 100 г.
  • вино червоне сухе: 125 мл
  • вода: 125 мл
  • цибуля: 1 шт.
  • зелена цибуля: 1 пучок
  • часник: 2 зубці
  • оливкова олія, сіль і перець до смаку

Як приготувати Курка “в маслинах”

Готуємо так:

  1. Курку помити, обсушити, розрізати на 6 частин.
  2. Солодкий перець розрізати вздовж навпіл, видалити насіння і перегородки, помити, обсушити й порізати по довжині великою соломкою.
  3. Зелену цибулю нарізати кільцями, звичайну цибулю – дрібними кубиками. Часник подрібнити.
  4. Помідори викласти у друшляк, обшпарити окропом, почистити від шкірки, видалити плодоніжки і насіння, м’якоть порізати кубиками.
  5. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти шматки курки, обсмажити їх до золотистого кольору, перекласти у термостійку посудину (щоб зберігалися теплими).
  6. У тій самій сковорідці обсмажити цибулю (зелену і звичайну), часник і солодкий перець. Додати помідори, маслини, вино, воду, сіль і перець до смаку. Тушкувати овочі на слабкому вогні 10-15 хв.
  7. Викласти до тушкованих овочів шматки курки і продовжити тушкувати, доки м’ясо не стане м’яким.
  8. Перед подаванням кожен шматочок курки полити соусом, що утворився під час тушіння й обкласти маслинами та овочами.
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал