Курка “в маслинах”
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
90 min
Інгредієнти для приготування: Курка “в маслинах”
- курка (середня): 1 шт.
- солодкий зелений перець: 2 шт.
- солодкий червоний перець: 2 шт.
- помідори: 3 шт.
- маслини без кісточок: 100 г.
- вино червоне сухе: 125 мл
- вода: 125 мл
- цибуля: 1 шт.
- зелена цибуля: 1 пучок
- часник: 2 зубці
- оливкова олія, сіль і перець до смаку
Як приготувати Курка “в маслинах”
Готуємо так:
- Курку помити, обсушити, розрізати на 6 частин.
- Солодкий перець розрізати вздовж навпіл, видалити насіння і перегородки, помити, обсушити й порізати по довжині великою соломкою.
- Зелену цибулю нарізати кільцями, звичайну цибулю – дрібними кубиками. Часник подрібнити.
- Помідори викласти у друшляк, обшпарити окропом, почистити від шкірки, видалити плодоніжки і насіння, м’якоть порізати кубиками.
- У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти шматки курки, обсмажити їх до золотистого кольору, перекласти у термостійку посудину (щоб зберігалися теплими).
- У тій самій сковорідці обсмажити цибулю (зелену і звичайну), часник і солодкий перець. Додати помідори, маслини, вино, воду, сіль і перець до смаку. Тушкувати овочі на слабкому вогні 10-15 хв.
- Викласти до тушкованих овочів шматки курки і продовжити тушкувати, доки м’ясо не стане м’яким.
- Перед подаванням кожен шматочок курки полити соусом, що утворився під час тушіння й обкласти маслинами та овочами.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Кус-кус з полуницею і бананом
-
Зрази з минтая з шампіньйонами
-
Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом
-
Баранина, тушкована з морквою та родзинками
-
Риба по-єгипетськи