Інгредієнти для приготування: Курка з яблучним соком і яблуками
- курка - 1 шт.,
- яблука - 2 шт.,
- лимон - 1 шт.,
- цибуля - 2 шт.,
- часник - 2 зубці,
- яблучний сік - 375 мл,
- вершки (35 %) - 2 ст. ложки,
- вершкове масло - 1 ст. ложка,
- гірчиця - 1 ст. ложка,
- олія - 1 ст. ложка,
- зелень кропу (нарізана) - 2 ст. ложки,
- чебрець - 1 ч. ложка,
- лавровий лист - 2 шт.,
- сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Курка з яблучним соком і яблуками
-
Курку промийте, обсушіть і всередині посоліть. Всередину покладіть половинку лимона, перев’яжіть курку кулінарною ниткою. Посоліть і поперчіть. Обсмажте курку на олії і вершковому маслі до золотистої скориночки з обох сторін. Перекладіть курку на тарілку.
-
У гусятницю покладіть подрібнену цибулю і часник, готуйте до м’якості цибулі. Додайте гірчицю, чебрець, лавровий лист, влийте яблучний сік і доведіть соус до кипіння. Покладіть в гусятницю курку грудкою вгору, накрийте кришкою і запікайте в духовці 50 хвилин при 180 °С.
-
До курки додайте яблука і запікайте без кришки ще 10 хвилин. Влийте вершки, грудку курки змастіть олією і запікайте ще 8-10 хвилин.
-
Перекладіть курку на блюдо, зніміть нитку, поруч викладіть яблука і соус, посипте зеленню кропу.
- Свинячі реберця, мариновані в пиві
- Нормандська картопля
- Відбивні зі свинини в кунжутній паніровці
- М’ясні клубочки у тісті
- Полента з сиром та овочами