Курка з яблучним соком і яблуками

Курка з яблучним соком і яблуками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Курка з яблучним соком і яблуками

  • курка - 1 шт.,
  • яблука - 2 шт.,
  • лимон - 1 шт.,
  • цибуля - 2 шт.,
  • часник - 2 зубці,
  • яблучний сік - 375 мл,
  • вершки (35 %) - 2 ст. ложки,
  • вершкове масло - 1 ст. ложка,
  • гірчиця - 1 ст. ложка,
  • олія - 1 ст. ложка,
  • зелень кропу (нарізана) - 2 ст. ложки,
  • чебрець - 1 ч. ложка,
  • лавровий лист - 2 шт.,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Курка з яблучним соком і яблуками

  1. Курку промийте, обсушіть і всередині посоліть. Всередину покладіть половинку лимона, перев’яжіть курку кулінарною ниткою. Посоліть і поперчіть. Обсмажте курку на олії і вершковому маслі до золотистої скориночки з обох сторін. Перекладіть курку на тарілку.

  2. У гусятницю покладіть подрібнену цибулю і часник, готуйте до м’якості цибулі. Додайте гірчицю, чебрець, лавровий лист, влийте яблучний сік і доведіть соус до кипіння. Покладіть в гусятницю курку грудкою вгору, накрийте кришкою і запікайте в духовці 50 хвилин при 180 °С.

  3. До курки додайте яблука і запікайте без кришки ще 10 хвилин. Влийте вершки, грудку курки змастіть олією і запікайте ще 8-10 хвилин.

  4. Перекладіть курку на блюдо, зніміть нитку, поруч викладіть яблука і соус, посипте зеленню кропу.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал