Курка, запечена з лимоном

Курка, запечена з лимоном

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Курка, запечена з лимоном

  • курка - 1,8-2 кг,
  • лимон (великий) - 1 шт.,
  • прошутто (або пармська шинка) - 8 шматочків,
  • часник - 3-4 зубці,
  • вершкове масло (розм'якшене) - 100 г,
  • чебрець - 0,5-1 ст. ложки,
  • морська сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати Курка, запечена з лимоном

  1. Вимиту і обсушену курку зсередини і зовні натріть перцем і сіллю. Пальцями обережно підніміть шкіру на грудці у курки, так, щоб утворилася «кишеня».
  2. За допомогою овочечистки зніміть шкірку з лимона. Дрібно поріжте лимонну цедру. Дрібно наріжте прошутто. Змішайте цедру, прошутто, подрібнений часник, чебрець і вершкове масло. З 2/3 маси, що вийшла зліпіть грудку і розподіліть її в «кишені» на грудці у курки. Помасажуйте це місце, щоб масло рівномірно розподілилося по всій поверхні м’яса під шкірою. На стегнах курки зробіть надрізи і вкладіть туди залишки масла.
  3. Розріжте навпіл очищений лимон і покладіть усередину курки. Зв’яжіть ніжки, крильця підігніть під тушку. Поставте курку в нагріту до 200 °С духовку на 1 годину 15 хвилин.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал