Куркума приправа
Опубліковано 11/04/2013
Найшбільше поширення куркума отримала на Близькому Сході і в Південно-Східній Азії. Тут її використовують як харчовий барвник, прянощі і медичний препарат. На кухні куркуму додають в численні рисові страви, в соуси до м’ясних страв, а також до всіх страв з яєць – в омлети, соуси до вареним яйцям, запіканки. Зовні схожа на корінь імбиру, однак всередині куркума яскравого жовтого або оранжевого кольору. Для подрібнення в порошок використовують лише жовті коріння. Вона сприяє травленню, допомагає підтримувати нормальну кишкову флору, зменшує кількість газів, має тонізуючі властивості і діє як рослинний антибіотик.
Сама по собі не має смаку, тому додавати її можна як до солених, так і до солодких страв. Надає стравам жовто-оранжевого кольору.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо переглянути:
- Маскарпоне
- Полента
- Цацикі грецький соус
- Каперси
- Болоньєзе