
Куряче філе з кунжутним соусом
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
2
Час приготування:
75 min
Інгредієнти для приготування: Куряче філе з кунжутним соусом
- куряче філе: 2 шт.
- грейпфрут: 1 шт.
- кунжут: 4 ст. ложки
- зелена цибуля: пів пучка
- корінь імбиру: 1 невеликий шматочок
- вода: 2 ст. ложки
- лимонний сік: 1 ст. ложка
- кунжутна олія: 1 ст. ложка
- цукрова пудра: 1 ч. ложка
- соєвий соус: 1 ч. ложка
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Як приготувати Куряче філе з кунжутним соусом
Готуємо так:
- Шматочок кореня імбиру (довжиною приблизно 2-2,5 см) почистити, помити та подрібнити. Зелену цибулю помити та дрібно нарізати.
- Куряче філе помити, натерти сіллю та перцем, посипати подрібненими цибулею та імбиром, і готувати на парі до готовності.
- Щоб приготувати соус, 3 ст. ложки кунжуту змолоти в кавомолці чи розтовкти в ступці. Змішати лимонний сік, соєвий соус і воду. Додати цукрову пудру та ретельно перемішати. Постійно помішуючи, всипати кунжут та влити кунжутну олію.
- Грейпфрут почистити від шкірки та від білих плівок і порізати дольками. Готове куряче філе порізати шматочками середнього розміру. На тарілку викласти по черзі куряче філе з дольками грейпфрута, полити кунжутним соусом та посипати рештою кунжуту. Посолити та поперчити за смаком.
*Для приготування м’яса можна використати пароварку або просто помістити сито з викладеним на нього курячим філе у каструлю, до половини заповнену водою так, щоб вода не потрапляла у сито.
*Для приготування соусу замість кунжутної олії можна використовувати оливкову, соняшникову або будь-яку іншу олію за смаком.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном
-
Ковбаса домашня смажена
-
Сосиски в тісті
-
Яловичина з чорносливом і корицею
-
Парова яловичина з морквою і пастернаком