camcumgirls
Куряче філе з кунжутним соусом

Куряче філе з кунжутним соусом

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 75 min

Інгредієнти для приготування: Куряче філе з кунжутним соусом

  • куряче філе: 2 шт.
  • грейпфрут: 1 шт.
  • кунжут: 4 ст. ложки
  • зелена цибуля: пів пучка
  • корінь імбиру: 1 невеликий шматочок
  • вода: 2 ст. ложки
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • кунжутна олія: 1 ст. ложка
  • цукрова пудра: 1 ч. ложка
  • соєвий соус: 1 ч. ложка
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Як приготувати Куряче філе з кунжутним соусом

Готуємо так:

  1. Шматочок кореня імбиру (довжиною приблизно 2-2,5 см) почистити, помити та подрібнити. Зелену цибулю помити та дрібно нарізати.
  2. Куряче філе помити, натерти сіллю та перцем, посипати подрібненими цибулею та імбиром, і готувати на парі до готовності.
  3. Щоб приготувати соус, 3 ст. ложки кунжуту змолоти в кавомолці чи розтовкти в ступці. Змішати лимонний сік, соєвий соус і воду. Додати цукрову пудру та ретельно перемішати. Постійно помішуючи, всипати кунжут та влити кунжутну олію.
  4. Грейпфрут почистити від шкірки та від білих плівок і порізати дольками.  Готове куряче філе порізати шматочками середнього розміру. На тарілку викласти по черзі куряче філе з дольками грейпфрута, полити кунжутним соусом та посипати рештою кунжуту. Посолити та поперчити за смаком.

*Для приготування м’яса можна використати пароварку або просто помістити сито з викладеним на нього курячим філе у каструлю, до половини заповнену водою так, щоб вода не потрапляла у сито.

*Для приготування соусу замість кунжутної олії можна використовувати оливкову, соняшникову або будь-яку іншу олію за смаком.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал