Кутя

Кутя

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Кутя

  • пшениця: 2 склянки
  • мак: 1,5 склянки
  • мед: 1/3 склянки
  • цукор: ½ склянки
  • горіхи: ½ склянки
  • родзинки: ½ склянки

Як приготувати Кутя

Готуємо так:

1.Пшеницю промити і залити холодною водою на ніч. Наступного дня воду злити, залити пшеницю трьома літрами гарячої води і варити до готовності.

2. Мак добре промити, запарити кип’ятком й залишити в закритій посуді на 2-3 години. Потім злити воду і розтерти макові зернятка добіла у макітрі разом з цукром або перемолоти на м’ясорубці.

3. Грецькі горіхи обсмажити до золотистого кольору і подрібнити. Родзинки ошпарити кип’ятком і просушити.

4. З меду і 3/4 склянки води зварити густий медовий сироп. Змішати кашу, мак, горіхи, родзинки і залити кутю сиропом.

* До куті можна за бажанням додавати також інші сухофрукти, шоколад, консервовані вишні тощо. Також кутю можна полити узваром.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал