Лінивий рататуй

Лінивий рататуй

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 2
Час приготування: 73 min

Інгредієнти для приготування: Лінивий рататуй

  • баклажани: 2 шт.
  • помідори: 2 шт.
  • фета: 150 г.
  • часник: 2 зубці
  • твердий сир: 50 г.
  • оливкова олія: 2 ст. ложки
  • сметана або майонез за смаком, сіль, суміш свіжомеленого перцю, базилік за смаком, бальзамічний оцет для подачі.

Як приготувати Лінивий рататуй

Готуємо так:

1. Баклажани порізати гармошкою та посолити. Помідори порізати тонкими кружальцями або півкільцями.

2. Фету розім’яти виделкою, додати подрібнений часник, 1 ст. ложку оливкової олії, перець, базилік і трохи майонезу або сметани. Перемішати.

3. На змащену олією форму для запікання викласти баклажани, зовні та всередині змастити їх оливковою олією. В кожен розріз покласти помідори та начинку з фети. Запікати при температурі 180 °С протягом години. За кілька хвилин до готовності посипати тертим сиром. При подачі збризнути баклажани бальзамічним оцтом.

Автор рецепту: Галина Єзерська, м. Львів
Залишити коментар

Залишити відповідь до Олена Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Відповіді до Лінивий рататуй

  1. Прочитав рецепт і тут же закортіло його спробувати. Все дійсно елементарно. Навіть такий кухонний телепень, як я, впорався без будь-яких складнощів. А головне, що це не тільки елементарно просто, але й дуже смачно, корисно та оригінально. Тепер буду, по можливості, балувати сім’ю цією чудовою стравою.

  2. А я завжди вважала, що в Рататуї повинна бути присутня цибуля. А цей рецепт мене трохи здивував, хоча бажання спробувати виникло, і ось про фету в Рататуї теж почула вперше, в моєму рецепті її не було. Хоча поєднання гарне, фета і часник як соус до запечених баклажанів повинен бути гарний. Якщо я правильно зрозуміла то це порціонне блюдо, якщо баклажан цілий то й на тарілку кладуть його цілим? Чи при подачі треба порізати?

    • Ви правельно зрозуміли, це порційна страва. Звісно, за бажанням можна і порізати – якщо ви готували великі баклажани.

    • так, це порційна става, тому для її приготування не слід вибирати надто великі баклажани. Однак, якщо баклажан великий, ви можете розрізати його навпіл та поділитися з кимось.

  3. На фото виглядає дуже святково й зовсім не по-лінивому! Вельми доречно придумано: не різати овочі шматками, як вже звикли, а лише зробити надрізи. Поєднання сиру, часнику та помідорів у начинці завжди дуже апетитне та привабливе. Чи не буде забагато – ціла година для запікання? Можливо, якщо баклажан не дуже великий, можна трохи менше часу запікати.

  4. вартр розрізаний баклажан після того як його посолено хоча би на пів години залишити в спокої, що би вийшла гірчинка, утворену рідину – злити…

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал