Лимонне морозиво

Лимонне морозиво

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Лимонне морозиво

  • молоко - 250 мл,
  • вершки - 250 мл,
  • яйця - 4 шт.,
  • лимон - 1 шт.,
  • цукор - 5 ст. ложок.

Як приготувати Лимонне морозиво

  1. Молоко перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

  2. З лимона зніміть цедру і видавіть сік.

  3. Відокремте білки від жовтків.

  4. В окремій каструлі змішайте цукор, цедру і сік лимона. Додайте молоко і жовтки. Добре перемішайте і поставте на вогонь. Кип’ятіть, постійно помішуючи, до тих пір, поки суміш загусне (приблизно 3-5 хвилин). Зніміть з вогню і охолодіть.

  5. Вершки збийте до стійких піків. Додайте лимонно-молочну суміш. Добре перемішайте.

  6. Отриману суміш перекладіть в пластиковий контейнер накрийте кришкою і поставте в морозильник мінімум на 8 годин. Приблизно через 40-60 хвилин дістаньте ще не застигле морозиво і перемішайте, віночком або міксером. Потім повторіть процедуру ще через 40 хвилин. Це допоможе розбити кристалики льоду і зробить структуру морозива більш однорідною.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал