Інгредієнти для приготування: Лимонне морозиво
- молоко - 250 мл,
- вершки - 250 мл,
- яйця - 4 шт.,
- лимон - 1 шт.,
- цукор - 5 ст. ложок.
Як приготувати Лимонне морозиво
-
Молоко перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
-
З лимона зніміть цедру і видавіть сік.
-
Відокремте білки від жовтків.
-
В окремій каструлі змішайте цукор, цедру і сік лимона. Додайте молоко і жовтки. Добре перемішайте і поставте на вогонь. Кип’ятіть, постійно помішуючи, до тих пір, поки суміш загусне (приблизно 3-5 хвилин). Зніміть з вогню і охолодіть.
-
Вершки збийте до стійких піків. Додайте лимонно-молочну суміш. Добре перемішайте.
-
Отриману суміш перекладіть в пластиковий контейнер накрийте кришкою і поставте в морозильник мінімум на 8 годин. Приблизно через 40-60 хвилин дістаньте ще не застигле морозиво і перемішайте, віночком або міксером. Потім повторіть процедуру ще через 40 хвилин. Це допоможе розбити кристалики льоду і зробить структуру морозива більш однорідною.
- Десерт «Чорничне задоволення»
- Кулінарний рецепт полуничного морозива
- Новорічне печиво “Кейк попс”
- Малинове парфе «Мрії про літо»
- Освіжаюче лимонне морозиво