Макарон французький десерт
Опубліковано 26/03/2013
Це знаменитий французький десерт (фр. Macaron), який являє собою два невеликих круглих мигдалевих печива, між якими прошарок солодкої начинки. Іноді макарон називають французьким тістечком. Ці ласощі були відомі ще в середньовічній Італії, але прославились на весь світ вони завдяки французьким кондитерам. Десерт “Макарон” став візитною карткою кондитерського дому Ladurée. Саме там був розроблений класичний рецепт цих ласощів. А потім і його різноманітні варіації.
Традиційний макарон складається з м’якого бісквіту з мигдального борошна, цукрової пудри, збитих яєчних білків і декількох крапель харчового барвника. В якості прошарку найчастіше виступають крем (вершковий, шоколадний, заварний) або джем. Існує величезна кількість макаронів з різноманітними смаками та ароматами (шоколадний, ванільний, абрикосовий, кокосовий, малиновий, фісташковий і безліч інших).
Назва “макарон”, швидше за все, походить від італійського слова ammaccare, що в перекладі означає “сплющити, розбити, розчавити”. У даному випадку мається на увазі спосіб виготовлення основного інгредієнта печива – мигдальною борошна.
- Маринара італійський соус
- Каперси
- Мускатний горіх
- Лимончелло італійський лікер
- Панір