Маківник

Маківник

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 12

Інгредієнти для приготування: Маківник

  • Для тіста
  • борошно: 500 г
  • молоко: 1 склянка
  • вершкове масло: 100 г
  • цукор: 100 г
  • жовтки: 3 шт.
  • яйце: 1 шт.
  • дріжджі сухі: 6 г
  • сіль: на кінчику ножа
  • олія: для змащування дека
  • Для начинки
  • мак: 250 г
  • грецькі горіхи: 100 г
  • цукор: 100 г
  • родзинки: 50 г
  • масло: 25 г
  • мед: 1 ст. ложка
  • білок: 1 шт.

Як приготувати Маківник

Готуємо так:

  1. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру й залишити опару у теплому місці на 10-15 хвилин, щоб вона підійшла.
  2. Розтерти масло з цукром, додаючи по одному жовтку. Тоді додати опару, всипати борошно і замісити тісто. Накрити його рушничком і поставити в тепле місце, щоб підійшло.
  3. Горіхи посікти. Родзинки запарити на 10-15 хвилин, щоб зм’якли. Мак декілька разів запарити кип’ятком. Відцідити і розтерти його, додавши цукор. Канцтовари Львів
  4. У каструльці розтопити масло й мед, додати мак і трохи підігріти. У теплу масу додати горіхи з родзинками. Білок збити в густу піну і акуратно ввести у масу.
  5. Тісто поділити на чотири частини, розкачати, на кожну викласти начинку і скрутити в рулети. Розкласти на деко, змащене олією, і дати ще раз підійти. Змастити рулети збитим яйцем і випікати при 200 С 35-40 хвилин.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Відповіді до Маківник

  1. Сьогодні робила
    Смачно получилося!!))
    Борошна треба більше нід 500 грам це однозначно
    получається дуже багато,тому якщо сім’я невелика, то краще робіть все вполовину)
    Робила як тортик, тому кожен корж пропікала окремо з двох сторін, задоволена)

  2. Смакота неймовірна! Робили тільки половину тіста, але начинки як в рецепті (забула поділити на 2 😊), то вийшло 2 смачнющі рулетики. Пеклось правда у нас тільки 20 хвилин (можливо я дуже тоненько розкатала тісто, не знаю). Кінцевий результат – ну дуже смачний маківник! Робили ще на Різдво, з’їли миттєво. Хочеться спекти знову. І не раз!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал