Інгредієнти для приготування: Мармелад зі слив, яблук і помідорів
- сині сливи: 4 кг
- яблука: 3 кг
- червоні помідори: 3 кг
- цукор: 3 кг
- листя естрагону: 1 пучок
Як приготувати Мармелад зі слив, яблук і помідорів
Готуємо так:
1. Помідори помити, нарізати шматочками і покласти у дуршлак чи сито на 1-2 години, щоб стік сік. Тоді м’якоть перекласти в каструлю і варитидо м’якості. Тоді массу перетерти крізь сито, щоб видалити насіння і шкірочки.
2. Сливи помити, видалити кісточки і пропустити через м’ясорубку. Яблука помити, почистити від шкірки і насіння, нарізати шматочками і теж пропустити через м’ясорубку.
3. Змішати яблучну, сливову і помідорову маси, додати цукор, перемішати і варити на сильному вогні, постійно помішуючи. Як тільки на мармеладі залишатиметься слід після ложки, опустити пучок естрагону і довести мармелад до бажаної густини. Тоді естрагон видалити, а мармелад гарячим розкласти у сухі гарячі банки. Закрити герметично, поліетиленовими кришками або пергаментним папером і зберігати у прохолодному місці.
-
Айвове варення з апельсином і корицею
-
Кабачкове варення з апельсиновим желе
-
Сливове варення з грецькими горіхами і коньяком
-
Баклажани в гірчичній олії
-
Аджика зі слив