Маринований аґрус

Маринований аґрус

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Маринований аґрус

  • аґрус - 2,8 кг,
  • вишневе листя - велика жменя,
  • гвоздика - 27 шт.,
  • перець духмяний - 27 шт.,
  • цукор - 11 ст. ложок,
  • сіль - 3 ст. ложки,
  • оцтова есенція (70 %) - 6 ч. ложок.

Як приготувати Маринований аґрус

  1. Аґрус вимийте і почистіть від хвостиків.

  2. У чисті банки доверху викладіть ягоди, додавши по 3 бутончики гвоздики, 3 горошки перцю і кілька листочків вишні. Банки з ягодами до верху залийте окропом дайте постояти 5 хвилин і злийте воду в каструлю ємністю 3 л.

  3. У каструлю з водою додайте промите вишневе листя і кип’ятіть 5 хвилин. Листя видаліть, додайте 1 склянку води, цукор і сіль.

  4. Киплячим розсолом повторно залийте аґрус, через 5 хвилин злийте назад в каструлю. Доведіть розсіл до кипіння, влийте оцет, перемішайте і розлийте по банках. Закатайте кип’яченими кришками. Банки переверніть, накрийте і залиште до повного охолодження.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал