Медово-шоколадний  кекс з яблуками та горіхами

Медово-шоколадний кекс з яблуками та горіхами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Медово-шоколадний кекс з яблуками та горіхами

  • борошно: 200 г.
  • вода: 125 мл
  • яблука: 3 шт.
  • цукор: 100 г
  • масло вершкове: 70 г
  • мед: 1 ст. ложка
  • розпушувач: 2/3 ч. ложки
  • горіхи: 1 жменя
  • горіхова олія: 1 ч. ложка
  • шоколад: 25 г

Як приготувати Медово-шоколадний кекс з яблуками та горіхами

Готуємо так:

  1. Шоколад та горіхи подрібнити. Яблука почистити та порізати кубиками. В каструлі змішати воду, цукор, мед та масло, варити на водяній бані, доки цукор не розчиниться. Додати горіхи.
  2. В окремій мисці змішати борошно з розпушувачем, додати шоколад. Вилити в борошно попередню суміш, перемішати, додати порізане яблуко та олію грецького горіха, перемішати до однорідності.
  3. Форму для випікання змазати маслом, вилити тісто, випікати при температурі 180 °С 40 хвилин.

* Олія грецького горіха не лише надасть страві приємного горіхового аромату та зробить випічку м’якою та ніжною. Ця олія також надзвичайно корисна, адже містить багато вітамінів, мінералів, а також жирні кислоти Омега-6 та Омега-9. А ще ця олія є природним антидепресантом та хорошим  афродизіаком.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал