Млинцевий торт з меренговою шапочкою
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
60 min
Інгредієнти для приготування: Млинцевий торт з меренговою шапочкою
- молоко: 500 мл
- яйця: 3 шт.
- борошно: 300 г.
- цукор: 3 ст. ложки
- сіль на кінчику ножа
- олія: 3 ст. ложки
- Для начинки
- яблука: 1 кг
- родзинки білі: 100 г
- банан: 1-2 шт
- масло вершкове: 50 г.
- кориця: 1 ч. ложка
- цукор: 1 ст. ложка
- Для меренги
- білок яєчний: 1 шт.
- цукрова пудра: 2 ст. ложки
Як приготувати Млинцевий торт з меренговою шапочкою
Готуємо так:
- Яйце збити з цукром та сіллю, додати половину молока, перемішати. Додати просіяне борошно, перемішати, щоб не було грудочок, влити решту молока. Додати олію, ще раз перемішати. Посмажити млинці на змащеній олією сковорідці.
- Зробити начинку. Яблука почистити, порізати тоненькими скибками. Родзинки замочити в гарячій воді на 5 хвилин. В сковорідці розігріти вершкове масло, викласти яблука та родзинки, посипати цукром, тушкувати 5 хвилин, помішуючи. Додати корицю.
- Форму для випікання змастити олією, покласти млинець. На нього – начинку, накрити наступним млинцем. На другий млинець покласти порізаний кружечками банан, накрити третім млинцем. На нього знову викласти начинку з яблук. Продовжувати до тих пір, доки не закінчиться начинка. Накрити останнім млинцем. Закрити форму для випікання фольгою та поставити в розігріту до 180 С духовку на 25 хвилин.
- Приготувати меренгу. Білок збити з цукровою пудрою. Дістати торт з духовки, за допомогою кулінарного мішечку сформувати шапочку зі збитого білку та поставити у духовку ще на 10 хвилин.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Цукерки «М’який грильяж». Кулінарний рецепт
- Запіканка з фініками
- Запіканка з домашнього сиру
- Груші в листковому тісті
- Медові козинаки