Млинцевий торт з меренговою шапочкою

Млинцевий торт з меренговою шапочкою

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Млинцевий торт з меренговою шапочкою

  • молоко: 500 мл
  • яйця: 3 шт.
  • борошно: 300 г.
  • цукор: 3 ст. ложки
  • сіль на кінчику ножа
  • олія: 3 ст. ложки
  • Для начинки
  • яблука: 1 кг
  • родзинки білі: 100 г
  • банан: 1-2 шт
  • масло вершкове: 50 г.
  • кориця: 1 ч. ложка
  • цукор: 1 ст. ложка
  • Для меренги
  • білок яєчний: 1 шт.
  • цукрова пудра: 2 ст. ложки

Як приготувати Млинцевий торт з меренговою шапочкою

Готуємо так:

  1. Яйце збити з цукром та сіллю, додати половину молока, перемішати. Додати просіяне борошно, перемішати, щоб не було грудочок, влити решту молока. Додати олію, ще раз перемішати. Посмажити млинці на змащеній олією сковорідці.
  2. Зробити начинку. Яблука почистити, порізати тоненькими скибками. Родзинки замочити в гарячій воді на 5 хвилин. В сковорідці розігріти вершкове масло, викласти яблука та родзинки, посипати цукром, тушкувати 5 хвилин, помішуючи. Додати корицю.
  3. Форму для випікання змастити олією, покласти млинець. На нього – начинку, накрити наступним млинцем. На другий млинець покласти порізаний кружечками банан, накрити третім млинцем. На нього знову викласти начинку з яблук. Продовжувати до тих пір, доки не закінчиться начинка. Накрити останнім млинцем. Закрити форму для випікання фольгою та поставити в розігріту до 180 С духовку на 25 хвилин.
  4. Приготувати меренгу. Білок збити з  цукровою пудрою. Дістати торт з духовки, за допомогою кулінарного мішечку сформувати шапочку зі збитого білку та поставити у духовку ще на 10 хвилин.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал