
Млинці: секрети випікання
Опубліковано 16/01/2013
Дивлячись на гарячі, круглі й жовті, як сонечко, млинці, здається, що спекти їх дуже просто. Але хто пробував це зробити, розуміє: спекти пишні млинці – це справжнє мистецтво зі своїми секретами.
Щоб у тісті не було грудочок:
- При приготуванні тіста для млинців борошно слід насипати в миску, зробити заглиблення і влити в нього молоко або воду. Рідину слід вливати в борошно, а не розчиняти борошно в рідині.
- Ще один варіант приготування млинцевого тіста без грудочок: замісити густе тісто та поступово розвести його з рідиною до потрібної консистенції.
- Якщо тісто для млинців вийшло надто рідким, не поспішайте відразу ж підсипати борошно. Спочатку потрібно відлити частину тіста, всипати в нього борошно, ретельно перемішати і лише потім з’єднати з рештою тіста.
Щоб млинці були пухкими:
- Їх слід готувати на дріжджах, кисляку чи кефірі.
- У момент приготування тіста борошно потрібно просіювати через сито, щоб збагатити його киснем.
- Використовуючи замість соди розпушувач, беріть його в два рази більше, ніж соди.
- Щоб тісто для млинців добре піднялося, поступово додавайте в нього тепле молоко, не перестаючи помішувати.
- Перед тим, як додавати в тісто білки, їх слід відокремити від жовтків і добре збити. Білки повинні бути холодними.
- Олію потрібно вливати в тісто, яке уже піднялось.
- У випіканні млинців важливо “вибрати момент”. Випікати їх варто тоді, коли тісто підніметься і ще не встигне осісти.
- Перевертати млинці потрібно, коли серединка вкриється бульбашками, а краї підсохнуть.
Щоб млинці були смачними:
- Кожен посмажений млинець рекомендується змастити шматочком вершкового масла.
- Випікати млинці слід безпосередньо перед їжею.
- Щоб сухі млинці стали м’якими, їх рекомендується змастити маслом, покласти в каструлю та накрити покришкою.
- Тісто для млинців не варто збивати дуже сильно, оскільки від цього воно може стати занадто тягучим і “гумовим”.
Щоб млинці не рвалися:
- Перед смаженням млинців слід почекати, поки тісто “підійде”, а клейковина, що міститься в борошні, зробить тісто в’язким.
- Розчиняти тісто слід на теплому молоці з водою, в пропорції 50/50.
Щоб млинці не прилипали до сковороди і не пригорали:
- Для смаження млинців слід використовувати окрему чавунну сковороду.
- Перед смаженням млинців, сковороду слід пропекти на сильному вогні.
- Перед випічкою в млинцеве тісто слід додати одну або дві ложки соняшникової олії – млинці будуть пишнішими.
- Олія на млинцеву сковороду не ллється: сковороду слід змащувати за допомогою половинки картоплини, насадженої на вилку і змоченої рослинною олією. Ще краще змащувати сковорідку шматочком свинячого сала.
Щоб млинці вийшли ажурними:
- Тісто слід замішувати на кефірі.
- В залежності від основного смаку млинців, тісто можна трохи розбавити газованою водою або пивом.
Щоб урізноманітнити смак млинців:
- Особливою популярністю користуються млинці, які випікаються з додаванням будь-яких продуктів – риби, м’ясного фаршу, подрібнених яєць та овочів. У цьому випадку тіста на сковороду наливають менше, ніж зазвичай, а коли млинець злегка підрум’яниться, зверху викладають начинку і доливають тісто. Такі млинці обсмажують з двох сторін. Можна зробити по-іншому – начинку викласти безпосередньо на розігріту сковороду і залити тістом.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Млинці: секрети випікання
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
божаю блинчики.спасибо