Морквяно-апельсиновий суп

Морквяно-апельсиновий суп

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Морквяно-апельсиновий суп

  • морква: 500 г
  • апельсин: 1-2 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • часник: 1 зубчик
  • імбир свіжий тертий: 1,5 ст. ложки
  • фенхель: 1 ч. ложка
  • зіра: 0,5 ч. ложки
  • сіль: 0,5 ч. ложки
  • олія: 2-3 ст. ложки
  • зелень петрушки та дольки апельсина: для оздоблення

Як приготувати Морквяно-апельсиновий суп

Готуємо так:

  1. Моркву помити, почистити і натерти на великій тертці. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Часник почистити і натерти на дрібній тертці або пропустити через часникодавку. Зіру і фенхель змолоти у кавомолці або подрібнити блендером в порошок.
  2. Апельсини помити, обсушити, натерти цедру на дрібній тертці, почистити і розібрати на дольки. Почистити від плівок і кісточок, а м’якоть подрібнити блендером до стану пюре.
  3. Викласти цибулю в розігріту олію і смажити до прозорості. Тоді додати терту моркву, влити одну склянку гарячої води і тушкувати на невеликому вогні 15-20 хвилин. Масу трохи охолодити і перетерти блендером в пюре.
  4. Залити морквяне пюре 1,5 л гарячої води, додати імбир, часник, сіль, зіру та фенхель, перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні 10 хвилин.
  5. Додати у суп апельсинове пюре та цедру, знову довести до кипіння, витримати на вогні ще хвилину-дві, накрити кришкою й дати настоятися у теплому місці 15-20 хвилин. Подаючи до столу, покласти у кожну тарілку кілька дольок апельсина і оздобити суп зеленню петрушки.

* Зіру перед подрібненням потрібно трохи прогріти на сухій сковорідці. Така приправа як зіра надасть вашим кулінарним рецептам особливого смаку.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал