Морквяно-апельсиновий суп
Рівень складності:
Елементарно
Цінова категорія:
Дешево
Кількість порцій:
4
Час приготування:
60 min
Інгредієнти для приготування: Морквяно-апельсиновий суп
- морква: 500 г
- апельсин: 1-2 шт.
- цибуля: 1 шт.
- часник: 1 зубчик
- імбир свіжий тертий: 1,5 ст. ложки
- фенхель: 1 ч. ложка
- зіра: 0,5 ч. ложки
- сіль: 0,5 ч. ложки
- олія: 2-3 ст. ложки
- зелень петрушки та дольки апельсина: для оздоблення
Як приготувати Морквяно-апельсиновий суп
Готуємо так:
- Моркву помити, почистити і натерти на великій тертці. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Часник почистити і натерти на дрібній тертці або пропустити через часникодавку. Зіру і фенхель змолоти у кавомолці або подрібнити блендером в порошок.
- Апельсини помити, обсушити, натерти цедру на дрібній тертці, почистити і розібрати на дольки. Почистити від плівок і кісточок, а м’якоть подрібнити блендером до стану пюре.
- Викласти цибулю в розігріту олію і смажити до прозорості. Тоді додати терту моркву, влити одну склянку гарячої води і тушкувати на невеликому вогні 15-20 хвилин. Масу трохи охолодити і перетерти блендером в пюре.
- Залити морквяне пюре 1,5 л гарячої води, додати імбир, часник, сіль, зіру та фенхель, перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні 10 хвилин.
- Додати у суп апельсинове пюре та цедру, знову довести до кипіння, витримати на вогні ще хвилину-дві, накрити кришкою й дати настоятися у теплому місці 15-20 хвилин. Подаючи до столу, покласти у кожну тарілку кілька дольок апельсина і оздобити суп зеленню петрушки.
* Зіру перед подрібненням потрібно трохи прогріти на сухій сковорідці. Така приправа як зіра надасть вашим кулінарним рецептам особливого смаку.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Курячий рулет «Мармуровий»
-
Різдвяні цукерки «Тростини»
-
Новогодний салат «Рукавичка»
-
Салат «Оксамит». Кулінарний рецепт
-
Печиво «Сердечка» з джемом