Морквяний пиріг “1:3”

Морквяний пиріг “1:3”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 6
Час приготування: 75 min

Інгредієнти для приготування: Морквяний пиріг “1:3”

  • Для тіста:
  • морква сира, натерта на дрібній тертці – 1 склянка,
  • цукор – 1 склянка,
  • борошно – 1 склянка,
  • яйце – 1 шт.,
  • олія – 1 ст. ложка,
  • сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка,
  • мелені грецькі горіхи – 1 ст. ложка,
  • мелений фундук – 1 ст. ложка.
  • Для глазурі:
  • молоко – 3 ст. ложки,
  • вода – 3 ст. ложки,
  • цукор – 3 ст. ложки,
  • какао-порошок – 3 ст. ложки,
  • вершкове масло – 3 ст. ложки.
  • Для оздоблення: подрібнені грецькі горіхи та подрібнений фундук за смаком.

Як приготувати Морквяний пиріг “1:3”

Готуємо так:

1. Змішати яйце з цукром, додати борошно, соду, погашену оцтом, олію, моркву, грецькі горіхи та фундук і добре розмішати дерев’яною ложкою (тісто виходить доволі густе).

2. Викласти тісто в силіконову форму і пекти в духовці при середній температурі 40 хвилин.

3. Приготувати глазур: змішати всі інгредієнти, окрім масла, і варити, помішуючи, на маленькому вогні дві хвилини. Зняти з вогню, злегка охолодити і додати масло. Ретельно перемішати.

4. Коли пиріг охолоне, вийняти його з форми, змастити глазур’ю і посипати подрібненими грецькими горіхами та подрібненим фундуком.

5. Якщо ви використовуєте для випічки не силіконову форму, її потрібно змастити олією і злегка посипати борошном або застелити пергаментним папером.

6.  Готовий морквяний пиріг можна розрізати впоперек на дві чи три частини і змастити кремом чи варенням.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Морквяний пиріг “1:3”

  1. Тісто взагалі не пропеклося, хоча все робила по рецепту. Думаю, що яєць треба 3 шт. Гарно збити спочатку білки. Потім жовтки,і соду замінити порошком для печива

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал