
Морквяний пиріг “1:3”
Інгредієнти для приготування: Морквяний пиріг “1:3”
- Для тіста:
- морква сира, натерта на дрібній тертці – 1 склянка,
- цукор – 1 склянка,
- борошно – 1 склянка,
- яйце – 1 шт.,
- олія – 1 ст. ложка,
- сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка,
- мелені грецькі горіхи – 1 ст. ложка,
- мелений фундук – 1 ст. ложка.
- Для глазурі:
- молоко – 3 ст. ложки,
- вода – 3 ст. ложки,
- цукор – 3 ст. ложки,
- какао-порошок – 3 ст. ложки,
- вершкове масло – 3 ст. ложки.
- Для оздоблення: подрібнені грецькі горіхи та подрібнений фундук за смаком.
Як приготувати Морквяний пиріг “1:3”
Готуємо так:
1. Змішати яйце з цукром, додати борошно, соду, погашену оцтом, олію, моркву, грецькі горіхи та фундук і добре розмішати дерев’яною ложкою (тісто виходить доволі густе).
2. Викласти тісто в силіконову форму і пекти в духовці при середній температурі 40 хвилин.
3. Приготувати глазур: змішати всі інгредієнти, окрім масла, і варити, помішуючи, на маленькому вогні дві хвилини. Зняти з вогню, злегка охолодити і додати масло. Ретельно перемішати.
4. Коли пиріг охолоне, вийняти його з форми, змастити глазур’ю і посипати подрібненими грецькими горіхами та подрібненим фундуком.
5. Якщо ви використовуєте для випічки не силіконову форму, її потрібно змастити олією і злегка посипати борошном або застелити пергаментним папером.
6. Готовий морквяний пиріг можна розрізати впоперек на дві чи три частини і змастити кремом чи варенням.
Дуже хороший рецет.Тісто виходить доволі м*яке.
Тісто взагалі не пропеклося, хоча все робила по рецепту. Думаю, що яєць треба 3 шт. Гарно збити спочатку білки. Потім жовтки,і соду замінити порошком для печива