
М’ясна страва свинина з абрикосами
Інгредієнти для приготування: М’ясна страва свинина з абрикосами
- свинина - 600 г,
- абрикоси - 150 г,
- часник - 1 зубець,
- гострий червоний перець - 1 шт.,
- олія - 25 мл,
- винний оцет - 2 ст. ложки,
- кориця - 1 ч. ложка,
- сіль, чорний мелений перець, коріандр - за смаком.
Як приготувати М’ясна страва свинина з абрикосами
-
Свинину поріжте на шматочки. У сковороду налийте олію, розігрійте і обсмажте м’ясні шматочки. Викладіть їх у сотейник.
-
Сковороду, на якій обсмажувалася свинина, деглазуруйте оцтом. Вилийте підливу в м’ясо.
-
Додайте півсклянки води і тушкуйте м’ясо на невеликому вогні. Коли вода википить, посоліть м’ясо. Присипте корицею, червоним і чорним меленим перцем і зернами коріандру. Додайте ще півсклянки води.
-
Абрикоси вимийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Коли у свинині майже не залишиться рідини, додайте абрикоси, півсклянки води і тушкуйте ще 10-15 хвилин.
Деглазурування – вливання рідини (найчастіше вина) в сковорідку, де смажилось м’ясо і залишився присмажений осад або коричневий м’ясний наліт. Осад треба зішкребти лопаткою і розчинити у вини, або, як у даному випадку – в оцті.
-
Свинина, запечена з яблуками і пюре
-
Гречаник з домашнім сиром
-
Рибне суфле із цвітною капустою
-
Вівсяні оладки
-
Курячі котлети “Особливі”