Мясна страва з каре ягняти «Корона»

Мясна страва з каре ягняти «Корона»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Мясна страва з каре ягняти «Корона»

  • каре ягняти - 2 шт. (по 6-8 реберець кожне),
  • груба сіль - 2 ч. ложки,
  • чорний мелений перець - 1 ч. ложка,
  • дижонська гірчиця - 2 ч. ложки,
  • оливкова олія - 1 ст. ложка,
  • розмарин - 2-3 гілочки.
  • На гарнір:
  • рис, запечений під сирною шапкою і овочі, приготовані на пару.

Як приготувати Мясна страва з каре ягняти «Корона»

  1. Каре покладіть на кухонну дошку жиром вгору. Уздовж усього каре, перпендикулярно ребрам зробіть надріз на відстані приблизно 5 см від країв кісточок. Між кісточок виріжте жир і плівки до надрізу. Кожну кісточку акуратно зачистіть ножем. Те ж повторіть з другим каре.

  2. Покладіть каре на дошку жиром вниз. Біля основи реберець зробіть неглибокі вертикальні надрізи між кісточками. Трохи нижче основи реберець зробіть неглибокий поздовжній надріз по довжині всього каре. Те ж повторіть з другим каре.

  3. З двох каре сформуйте кільце (жирна сторона повинна бути всередині) і зв’яжіть ниткою зверху і знизу.

  4. Змішайте сіль, перець, гірчицю, олію і дрібно посічений розмарин. Натріть цією сумішшю корону зовні і всередині.

  5. Встановіть корону у форму для кексів з отвором. Запікайте при температурі 220 °С 25 хвилин. Корону викладіть на тарілку. У серединку корони викладіть рис, запечений під сирною шапкою. Подавайте з овочами, приготованими на пару.

Автор рецепту: Мирослава Максимів, с. Канафости Самбірського району Львівської області
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал