М’ясний пиріг «Біф Веллінгтон»

М’ясний пиріг «Біф Веллінгтон»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Вище середнього
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: М’ясний пиріг «Біф Веллінгтон»

  • яловичина (вирізка): 750 г.
  • гриби свіжі: 400 г
  • оливкова олія: 1-2 ст. ложки
  • діжонська гірчиця без зерен: 1-2 ст. ложки
  • шинка сирокопчена: 10-12 тонких шматочків
  • борошно: 1-2 ст. ложки
  • жовтки яєчні: 2 шт.
  • листкове тісто: 500 г
  • сіль та чорний мелений перець за смаком

Як приготувати М’ясний пиріг «Біф Веллінгтон»

Готуємо так:     

  1. Приготувати грибну масу. Свіжі гриби перемолоти блендером, викласти на розігріту сковорідку з 1 ст. ложкою оливкової олії. Посолити, поперчити, обсмажити  на протязі 10 хвилин, постійно помішуючи.  Викласти на тарілку та остудити.
  2. Розігріти сковорідку, м’ясо обсмажити в невеликій кількості олії по 3 хвилини з кожного боку. Зняти з плити, змастити з обох боків гірчицею. Розстелити кулінарну плівку, на неї викласти декілька шматків шинки (щоб утворився своєрідний килимок), на них викласти грибну масу, на неї покласти м’ясо. Все це обережно згорнути в рулет. Має вийти м’ясо, обгорнуте грибами та шинкою. Рулет загорнути в кулінарну плівку та покласти в холодильник на півгодини.
  3. Тісто листкове розморозити, розкачати, щоб воно було 3 мм завтовшки. Жовтки збити, змастити ними тісто. З м’ясного рулету зняти кулінарну плівку, викласти рулет на тісто та загорнути в нього. Зайве тісто обрізати. Покласти рулет на деко, змастити збитими жовтками, поставити в холодильник на 15 хвилин.
  4. Духовку розігріти до 200 С. Вийняти рулет з  холодильнику, ножем зробити насічки зверху на рулеті, змастити ще раз жовтком. Поставити запікатися в духовку на 20 хвилин. Потім знизити температуру до 180 С та запікати ще 20 хвилин.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал