Новорічна закуска “Пеньок з грибами”

Новорічна закуска “Пеньок з грибами”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 5
Час приготування: 45 min
Калорійність: 1 Ккал

Інгредієнти для приготування: Новорічна закуска “Пеньок з грибами”

  • Для тіста
  • молоко: 1 склянка
  • яйце: 1 шт.
  • борошно: 3-4 ст. ложки
  • олія: 1 ст. ложка
  • дрібка солі, олія для смаження, зелень кропу та петрушки, мариновані гриби для оздоблення
  • Для начинки
  • домашній сир: 300 г
  • малосольна сьомга: 150 г
  • лимонний сік: 1 ст. ложка

Як приготувати Новорічна закуска “Пеньок з грибами”

Готуємо так:

  1. Додати до молока яйце та перемішати. Поступово досипати борошно, весь час помішуючи, щоб тісто було однорідним. Додати олію, дрібку солі та ще раз ретельно перемішати.
  2. Посмажити на добре розігрітій та злегка змащеній олією сковороді тонкі налисники. Дати їм трохи остигнути, а тоді розрізати кожен навпіл.
  3. Збити сир з лимонним соком. Сьомгу подрібнити. Викласти половинки налисників в один ряд так, щоб краї накладалися один на другий і можна було скрутити їх рулетиком. Залишити кілька налисників та трохи сиру для формування “коріння пенька”.
  4. Змастити налисники сирною масою, посипати подрібненою сьомгою та скрутити одним великим рулетом.  Викласти вертикально на тарілку. З решти сиру та кількох налисників зробити невеликі корені.
  5. Помити зелень кропу та петрушки. Оздобити нею “пеньок” довкола. Викласти акуратно кілька маринованих грибів для оздоблення.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал