Новорічне печиво “Шишки”

Новорічне печиво “Шишки”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 12
Час приготування: 120 min

Інгредієнти для приготування: Новорічне печиво “Шишки”

  • борошно: 3 склянки
  • вершкове масло: 125 г
  • цукор: 4 ст. ложки
  • молоко: 4 ст. ложки
  • яйце: 1 шт.
  • порошок для печива: 1 пакетик
  • Для крему
  • згущене молоко: 1 банка
  • грецькі горіхи: 100 г
  • кондитерська присипка та крихти тіста для оздоблення

Як приготувати Новорічне печиво “Шишки”

Готуємо так:

  1. Цукор розтерти з яйцем, додати розтоплене масло і молоко, перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з порошком до печива, і замісити тісто. Розділити тісто на 3-4 частини (так згодом його буде зручніше терти), загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку на годину. Опісля тісто, не розморожуючи, натерти на великій тертці.
  2. Форму для випічки застелити пергаментним папером, насипати тонкий шар тіста і випікати при 160 С приблизно 10 хвилин (тісто має зарум’янитися). Якщо форма для випічки невелика за розміром, кришки з тіста треба спекти за кілька разів.
  3. Згущене молоко зварити, грецькі горіхи подрібнити і змішати все з крихтами тіста. Сформувати за допомогою фужера завуженої форми шишечки, щоразу змочуючи фужер водою, щоб шишки не прилипали.
  4. Викласти шишки на блюдо і прикрасити кондитерською присипкою і крихтами з тіста.

* За бажанням такі шишки можна також посипати цукровою пудрою чи меленими горіхами.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал