
Новорічне печиво “Шишки”
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
12
Час приготування:
120 min
Інгредієнти для приготування: Новорічне печиво “Шишки”
- борошно: 3 склянки
- вершкове масло: 125 г
- цукор: 4 ст. ложки
- молоко: 4 ст. ложки
- яйце: 1 шт.
- порошок для печива: 1 пакетик
- Для крему
- згущене молоко: 1 банка
- грецькі горіхи: 100 г
- кондитерська присипка та крихти тіста для оздоблення
Як приготувати Новорічне печиво “Шишки”
Готуємо так:
- Цукор розтерти з яйцем, додати розтоплене масло і молоко, перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з порошком до печива, і замісити тісто. Розділити тісто на 3-4 частини (так згодом його буде зручніше терти), загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку на годину. Опісля тісто, не розморожуючи, натерти на великій тертці.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, насипати тонкий шар тіста і випікати при 160 С приблизно 10 хвилин (тісто має зарум’янитися). Якщо форма для випічки невелика за розміром, кришки з тіста треба спекти за кілька разів.
- Згущене молоко зварити, грецькі горіхи подрібнити і змішати все з крихтами тіста. Сформувати за допомогою фужера завуженої форми шишечки, щоразу змочуючи фужер водою, щоб шишки не прилипали.
- Викласти шишки на блюдо і прикрасити кондитерською присипкою і крихтами з тіста.
* За бажанням такі шишки можна також посипати цукровою пудрою чи меленими горіхами.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Салат з помідорами і баклажанами
-
Мармуровий брауні
-
Пісний борщ з грибами
-
Горіховий салат з кальмарами
-
Вінегрет з соленими грибами і зеленим горошком