Новорічний салат «Санта Клаус»

Новорічний салат «Санта Клаус»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Новорічний салат «Санта Клаус»

  • рис (варений) - 1 склянка,
  • крабові палички - 200 г,
  • морква - 1 шт.,
  • яйця (варені) - 2-4 шт.,
  • зелень кропу - 1 пучок,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • майонез для заправки,
  • сир, болгарський перець (червоний), перець горошком, мелена солодка паприка для оздоблення.

Як приготувати Новорічний салат «Санта Клаус»

  1. Крабові палички розгорніть. Червону частину відріжте і залиште для прикраси. Решту – дрібно поріжте.
  2. Моркву потріть на дрібній тертці.
  3. Яйця поріжте кубиками або натріть на крупній тертці. Половинку одного білка залиште для прикраси.
  4. Кріп дрібно поріжте. Додайте рис (1 ст. ложку залиште для оздоблення), сіль, чорний перець. Заправте майонезом.
  5. Салат викладіть на блюдо, надавши форму Санти, прикрасьте. З шматочка сиру зробіть обличчя. Очі зробіть з горошин перцю, щоки – з меленої паприки, бороду і вуса – з тертого яєчного білка, шубу і шапку – з червоної частини крабових паличок, хутро – з рису, рукавиці і ніс – з червоного болгарського перцю. Прикрасьте гілочками кропу.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Відповіді до Новорічний салат «Санта Клаус»

  1. Дуже цікавий рецепт, до Нового Року ще 2 місяці, але я вже підбираю собі щось до святкового столу, ця страва обов’язково буде у мене на столі. От тільки я не знаю, мені не дуже подобається поєднання крабових паличок з рисом, можна чимось рис замінити, так як у мене сім’я взагалі не любителі рису.

  2. Сам салат не складний, я теж такий роблю, тільки без кропу. Мені здається, шо він тут зайвий. Дуже подобалось оздоблення салату. Я спробую так прикрасити свій салат до Нового Року, але здається, що це складно. Особливо викласти обличчя. А сир тільки на прикраси салату йде, чи в сам салат додаєте теж?

    • Сир використовується лише для оздоблення салату. Однак любителі сиру можуть додати його і у страву.

  3. Оздоблення салату просто неймовірне! Дуже гарно, незвичайно, сподобається усім, а діти взагалі будуть в захваті. Завантажила собі зображення, буду тренуватися. Щоправда звичайна морква у салатах чоловіку не дуже довподоби, як вважаєте, можна її замінити на корейську?

  4. Майонез для заправки такої страви краще використовувати великої жирності, щоб страва була достатньо ситною. Краще якщо він буде або з 50% або 65% жирності, хоча можна трохи і більше. Крабові палички слід використовувати також більш-менш відомого виробника, аби бути певним у тому, що страва із ними буде дійсно смачною та апетитною.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал