Інгредієнти для приготування: Нуга з горіхами
- мед -2/3 склянки,
- яєчні білки -2 шт.
- горіхи (мигдаль, фундук, фісташки тощо) -1 шт.
- курага -1/2 склянки
- цедра половини лимона.
Як приготувати Нуга з горіхами
Готуємо так:
- Глибоке деко застелити пергаментом для випічки. Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню. Дати меду час розтопитися.
- Збити білки до стійких піків. Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси (миску не знімати з водяної бані). Маса буде в’язкою і кольору карамелі. Продовжувати помішувати до загустіння і більш світлого кольору (близько 45 хвилин).
- Потім додати горіхи, курагу і цедру. Продовжувати помішувати до практично білого кольору.
- Перекласти масу в форму, зверху закрити папером для випічки. Залишити застигати в сухому місці на ніч. Після того, як нуга застигла, нарізати її на довгі смужки гострим ножем. Загорнути нугу в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.
Залишити відповідь до Галина Стахів Скасувати відповідь
4 Відповіді до Нуга з горіхами
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
во это ядренная смешь будет, мед 45 минут на водяной бане банить. Мед вообще нельзя подогревать – вредно!!! Может лучше мед чем-то заменить!!! И и полезнее, конечно, будет заменить мед!!!
Щось не вийшло в мене, не застигає!
Ви, напевно, погано збили білки. Потрібно збивати до стійких піків. Весь час потрібно тримати суміш на водяній бані – білки мають заваритися. Можливо, ви мало часу нагрівали? Чи взяли меду більше, ніж білків.
Можливо ви використовували не натуральний мед?