Нуга з горіхами

Нуга з горіхами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Нуга з горіхами

  • мед -2/3 склянки,
  • яєчні білки -2 шт.
  • горіхи (мигдаль, фундук, фісташки тощо) -1 шт.
  • курага -1/2 склянки
  • цедра половини лимона.

Як приготувати Нуга з горіхами

Готуємо так:

  1. Глибоке деко застелити пергаментом для випічки. Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню. Дати меду час розтопитися.
  2. Збити білки до стійких піків. Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси (миску не знімати з водяної бані). Маса буде в’язкою і кольору карамелі. Продовжувати помішувати до загустіння і більш світлого кольору (близько 45 хвилин).
  3. Потім додати горіхи, курагу і цедру. Продовжувати помішувати до практично білого кольору.
  4. Перекласти масу в форму, зверху закрити папером для випічки. Залишити застигати в сухому місці на ніч. Після того, як нуга застигла, нарізати її на довгі смужки гострим ножем. Загорнути нугу в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь до Галина Стахів Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Відповіді до Нуга з горіхами

  1. во это ядренная смешь будет, мед 45 минут на водяной бане банить. Мед вообще нельзя подогревать – вредно!!! Может лучше мед чем-то заменить!!! И и полезнее, конечно, будет заменить мед!!!

    • Ви, напевно, погано збили білки. Потрібно збивати до стійких піків. Весь час потрібно тримати суміш на водяній бані – білки мають заваритися. Можливо, ви мало часу нагрівали? Чи взяли меду більше, ніж білків.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал