Орегано
Опубліковано 27/06/2013
Ця пряність популярна на півдні Середземномор’я, особливо в Італії та Греції. Прекрасно поєднується зі стравами на основі томатів. Ефірне масло, що міститься в листі орегано, має сильну бактерицидну властивість.
У народній медицині його вживають при здутті живота, харчових отруєннях. Чай з орегано використовують при захворюваннях дихальних шляхів, особливо при бронхітах.
Орегано поєднується з чебрецем, петрушкою і кервелем. Для настоїв, чаю і ванн краще використовувати свіжі гілочки, листя і квіти. Для пасти, соусів та супів – в сухому вигляді.
Орегано – один з головних інгредієнтів для рецептів мексиканської приправи з чилі.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо переглянути:
- Полента
- Фенхель
- Перець рожевий
- Демігляс французький соус
- Мускатний горіх