camcumgirls
Пасхальний вінок

Пасхальний вінок

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Пасхальний вінок

  • борошно: 1 кг
  • молоко: 2 склянки
  • яйця: 5 шт.
  • вершкове масло: 100 г.
  • цукор: 5 ст. л.
  • сіль: 1 ч. ложка
  • сухі дріжджі: 1 пакетик (11 г)
  • цедра з одного лимона
  • коньяк: 50 мл
  • яєчний жовток для змащування: 1 шт.

Як приготувати Пасхальний вінок

Готуємо так:

1. Борошно просіяти у глибоку посудину, додати дріжджі і перемішати. Молоко підігріти до 30° С, влити у борошно. Яйця збити з цукром і також додати у тісто.

2. Розтоплене вершкове масло, охолоджене до температури 30° С, додати у тісто і добре перемішати. Вимішувати тісто доти, доки воно не вбере в себе весь жир. Тісто повинно добре збагатитися киснем, тому місити його потрібно не менше 30 хвилин.

3. Додати до тіста натерту лимонну цедру і маленькими порціями коньяк. Місити тісто ще 10 хвилин. Потім щільно зав’язати посуд з тістом тканинною серветкою, поставити у тепле місце, дати підійти удвічі. Обім’яти тісто і, знову накривши серветкою, дати підійти удвічі. Змастити руки, ніж, а також робочу поверхню вершковим маслом. Розділити тісто на 3 частини, з кожної частини скачати джгут.

4. Деко змастити маслом, у центрі поставити перевернуту піалу або іншу посудину, заздалегідь змастивши її боки маслом. З підготовлених джгутів сплести косу, обв’язати її навколо піали, зліпити кінці. На піалу зверху покласти 4 зварених яйця (це потрібно, щоб при підйомі тісто не закрило вставлений всередину посуд). Накрити деко тканиною і дати тісту підійти (приблизно 1 годину).

5. Жовток для змащування злегка розбити пензликом, але не збивати. Змастити ним вінок і випікати у розігрітій до 180° С духовці до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин. Готовий пасхальний вінок зняти на решітку, прикрити сухим рушником і дати охолонути.

* У середину вінка на серветку можна викласти писанки чи крашанки – виглядатиме дуже оригінально.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал