Паштет з квасолі

Паштет з квасолі

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування: Паштет з квасолі

  • червона квасоля : 1 склянка,
  • пармезан: 100 г,
  • цибуля: 1 шт.,
  • часник: 2 зубці,
  • перець чилі: півстручка,
  • оливкова олія: 2 ст. ложки,
  • сметана: ¼ склянки/,
  • тмин: 0,5 ч. ложки,
  • лавровий лист: 1 шт.,
  • сіль, чорний мелений перець: за смаком,
  • зелень кінзи та кукурудзяні чіпси для оздоблення

Як приготувати Паштет з квасолі

Готуємо так:

  1. Цибулю та часник почистити, помити та порізати великими шматками. Покласти в каструльку квасолю, половину нарізаної цибулі та весь часник. Додати лавровий лист, тмин, посолити та поперчити за смаком й залити водою так, щоб вода була на 5 сантиметрів вище від квасолі. Довести до кипіння, а тоді зменшити вогонь та готувати 1-1,5 години, поки квасоля не стане м’якою. Злити з готової квасолі рідину, залишивши 0,5 склянки відвару для паштету. Забрати лавровий лист й дати квасолі охолонути.
  2. Розігріти на сковороді оливкову олію та обсмажити решту подрібненої цибулі до золотистого кольору. Зняти цибулю з вогню та дати охолонути, а тоді змішати з квасолею.
  3. Перець чилі помити, почистити та подрібнити. Додати до квасолі подрібнений перець, сметану, посолити та поперчити за смаком. Збити масу блендером до однорідної консистенції, поступово вливаючи воду, в якій варилася квасоля.
  4. Розігріти духовку до температури 180º С. Потерти сир на великій тертці. Викласти паштет в жаростійку форму для випікання та посипати сиром. Накрити форму з паштетом фольгою та покласти в духовку на 15 хвилин. Тоді витягнути паштет, зняти фольгу та знову поставити в духовку ще на кілька хвилин, щоб паштет набув коричневого кольору.
  5. Зелень кінзи помити. Оздобити паштет кінзою та подавати з чіпсами.

* Квасолю потрібно замочити на ніч у гарячій воді – тоді вона швидше звариться і буде м’якшою. Якщо ж ви не замочували квасолю, можна в каструльку, в якій вона готується, додати дрібку соди. Поки квасоля вариться, потрібно знімати з неї всю піну

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Паштет з квасолі

  1. ну вообще суппер.вкусно,изысканно,полезно только без тмина,а так все ну очень аппетитно.спасибо.

  2. Я чесно сказати поки ще не пробувала його готувати, але дуже хочеться спробувати, тільки я не знаю, чи можна замінити оливкова олія, на звичайне, і якщо тільки використовувати оливкову, то якого віджиму, я не дуже розбираюся в оліях, але було б не погано почути пораду з цього приводу. Наскільки я знаю, це блюдо відноситься до єврейської кухні.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал