Печиво «Новорічні зірочки»

Печиво «Новорічні зірочки»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Печиво «Новорічні зірочки»

  • борошно - 400 г,
  • горіхи - 1 стакан,
  • вершкове масло - 250 г,
  • цукор - 200 г,
  • яйця - 2 шт. + 2 жовтки,
  • кориця - 0,5 ч. ложки,
  • мускатний горіх, кардамон, імбир - по дрібці,
  • джем і цукрова пудра для декору.

Як приготувати Печиво «Новорічні зірочки»

  1. Горіхи обсмажила на сухій сковороді, остудила і подрібнила. Змішала з корицею, мускатним горіхом, імбиром і кардамоном.
  2. Розтопила вершкове масло і розтерла з цукром. По одному вбила цілі яйця, а потім жовтки. Перемішала. Додала суміш з горіхів і прянощів. Просіяла борошно. Замісила м’яке тісто, сформувала з нього кулю, помістила в пакет і поставила в холодильник на 1 годину.
  3. Охолоджене тісто розкатала в пласт товщиною приблизно 3 мм. Формочкою вирізала зірочки. У половини з них зробила в середині невеликий круглий отвір.
  4. Розклала на деко, покрите папером для випічки. Випікала в духовці, розігрітій до 180 °С приблизно 10 хвилин. Остудила.
  5. Зірочки з дірочкою посипала цукровою пудрою через ситечко. На середину цілих зірочок виклала джем. Зверху поклала зірочки без серединки, злегка притиснула.   Печиво «Новорічні зірочки»
Автор рецепту: Галина Стахів
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Печиво «Новорічні зірочки»

  1. Дуже здивувалася,коли побачила це печиво. Таке саме готує моя бабуся 🙂 Була приємно здивована,і вирішила також його приготувала. Вийшло дуже смачно,справжній смак дитинства. Готується неважко,всі інгредієнти доступні.Всередину можна покласти і варення,і шоколад,і згущенку.Дякую за рецепт,дуже сподобався!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал