Інгредієнти для приготування: Печиво «Олівці»
- борошно - 200-250 г,
- вершкове масло - 100 г,
- сметана - 1 ст. ложка,
- сіль - 1/3 ч. ложки,
- цукрова пудра - 100 г,
- яйце - 1 шт. + 1 жовток,
- ванільний цукор - 0,5 ч. ложки,
- харчові барвники (гелеві) - кілька кольорів.
Як приготувати Печиво «Олівці»
- Розм’якшене вершкове масло перетріть з цукровою пудрою. Додайте сметану, жовток, ванільний цукор, сіль.
- Порціями додайте борошно, замісіть тісто (воно має бути еластичним і не липнути до рук).
- Розділіть тісто на 2 частини: 1/3 і 2/3.
- Більшу частину тонко розкатайте в прямокутник шириною 15 см. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.
- Приготуйте стержні для олівців. Меншу частину тіста розділіть на кількість кольорів харчового барвника. Вмішайте барвники в тісто (для цього використовуйте одноразові целофанові рукавички). Розкатайте тісто в тонкі джгутики (постарайтеся зробити діаметром 0,5 см). Поставте в холодильник.
- Прямокутний пласт тіста змастіть збитим яйцем. Розріжте тісто на смужки (2,5-3 см), ширина яких залежить від того, на скільки тонко ви розкатали стержні.
- Кольоровий стержень покладіть на смужку білого тіста і щільно скатайте за допомогою харчової плівки. Зверху змастіть збитим яйцем.
- Готові олівці викладіть на деко з пергаментним папером. Випікайте при температурі 200 °С, 15-20 хвилин.
- Коли олівці повністю охолонуть, заточіть їх за допомогою гострого ножа.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Печиво «Олівці»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
КРУУУУУУУТО!