Печиво «Олівці»

Печиво «Олівці»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Печиво «Олівці»

  • борошно - 200-250 г,
  • вершкове масло - 100 г,
  • сметана - 1 ст. ложка,
  • сіль - 1/3 ч. ложки,
  • цукрова пудра - 100 г,
  • яйце - 1 шт. + 1 жовток,
  • ванільний цукор - 0,5 ч. ложки,
  • харчові барвники (гелеві) - кілька кольорів.

Як приготувати Печиво «Олівці»

  1. Розм’якшене вершкове масло перетріть з цукровою пудрою. Додайте сметану, жовток, ванільний цукор, сіль.
  2. Порціями додайте борошно, замісіть тісто (воно має бути еластичним і не липнути до рук).печиво олівці
  3. Розділіть тісто на 2 частини: 1/3 і 2/3.
  4. Більшу частину тонко розкатайте в прямокутник шириною 15 см. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.печиво олівці
  5. Приготуйте стержні для олівців. Меншу частину тіста розділіть на кількість кольорів харчового барвника. Вмішайте барвники в тісто (для цього використовуйте одноразові целофанові рукавички). Розкатайте тісто в тонкі джгутики (постарайтеся зробити діаметром 0,5 см). Поставте в холодильник.печиво олівці
  6. Прямокутний пласт тіста змастіть збитим яйцем. Розріжте тісто на смужки (2,5-3 см), ширина яких залежить від того, на скільки тонко ви розкатали стержні.
  7. Кольоровий стержень покладіть на смужку білого тіста і щільно скатайте за допомогою харчової плівки. Зверху змастіть збитим яйцем.
  8. Готові олівці викладіть на деко з пергаментним папером. Випікайте при температурі 200 °С, 15-20 хвилин.печиво олівці
  9. Коли олівці повністю охолонуть, заточіть їх за допомогою гострого ножа.печиво олівці
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал