camcumgirls
Печиво пасхальні курчата

Печиво пасхальні курчата

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Печиво пасхальні курчата

  • мука: 2 склянки
  • масло вершкове (або вершковий маргарин): 250 г.
  • цукрова пудра: 1 склянка
  • яйце: 1 шт.
  • цедра з половини лимона, сода та сіль на кінчику ножа
  • Для оздоблення
  • цукрова пудра: 2/3 склянки
  • білок: 1 шт.
  • кокосова стружка жовтого кольору, харчовий барвник жовтого кольору, густий джем, червоне яблуко, гвоздика

Як приготувати Печиво пасхальні курчата

Готуємо так:

  1. Масло (або маргарин) розтерти з цукровою пудрою, додати яйце і продовжувати розтирати до утворення піни. Додати соду, сіль і терту лимонну цедру, старанно перемішати. Тоді додати муку і замісити однорідне еластичне тісто.
  2. Розкачати тісто в пласт товщиною півсантиметра і вирізати фігурки курчат (попередньо зробити шаблон з картону). Випікати печиво при температурі 200 С до золотистого кольору. Охолодити.
  3. Збити білок з цукровою пудрою та харчовим барвником і покрити цією глазуррю печиво. Посипати курчат кокосовою стружкою, вставити очка-гвоздички, клюв зробити зі шкірки червоного яблука, а курчаткам-“дівчаткам” сформувати з джему бантики.

*Якщо курчатками планується прикрасити пасхальне деревце, то у тісті потрібно зробити отвори за допомогою соломинки для напоїв.

pasxalnі kurchata1

Автор рецепту: Ольга Петрова, с. П'ятихатка, Красногвардійський р-н, АР Крим
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал