Печиво «Великодні баранчики»

Печиво «Великодні баранчики»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 25

Інгредієнти для приготування: Печиво «Великодні баранчики»

  • Для тіста:
  • борошно - 380-400 г,
  • вершкове масло - 260 г,
  • яйця - 2 шт.,
  • цукрова пудра - 150 г,
  • ванілін - 1 г,
  • холодна вода - 3 ст. ложки,
  • сіль - дрібка.
  • Для крему:
  • білки 2 яєць,
  • лимонна кислота - 0,5 ч. ложки,
  • цукрова пудра - 1 стакан.
  • Для оздоблення:
  • молочний шоколад - 50 г,
  • крекер-соломка (тонка, коротка) - 50 шт.,
  • кондитерська посипка червоного кольору,
  • мигдаль або арахіс (половинки).

Як приготувати Печиво «Великодні баранчики»

  1. Холодне вершкове масло поріжте з борошном, сіллю, цукровою пудрою і ваніліном, додайте яйця і холодну воду. Замісіть пісочне тісто. Поставте його на 1 годину в холодильник.

  2. Зробіть з тіста 25 кружечків діаметром 7 см, втисніть соломинки (це будуть ніжки баранчиків). Зробіть 25 кружечків діаметром 3 см. (це будуть голови баранчиків). Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 20-25 хвилин.

  3. Для крему збийте білки з лимонною кислотою в легку піну, після додайте цукор і поставте на гарячу водяну баню, збивайте до збільшення обсягу в два-три рази. Зніміть з водяної бані і збийте до щільних піків. Крем перекладіть в кондитерський мішок і викладіть на великі кружечки тіста – це буде шерсть баранчиків. Маленькі кружечки (голови баранчиків) прикріпіть на крем до великих кружечків.

  4. На маленьких кружечках розтопленим шоколадом намалюйте очі і носики. За допомогою крему прикріпіть половинки мигдалю або арахісу – це вушка баранчиків. За допомогою кондитерської посипки зробіть ротики.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал