camcumgirls
Печиво “Великодні курчата”

Печиво “Великодні курчата”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Печиво “Великодні курчата”

  • цукор: 1 склянка
  • яйце: 1-2 шт.
  • маргарин або вершкове масло: 250 г.
  • сода: 1/2 ч.л.
  • оцет для гашення соди, борошно – скільки забере (але, щоб тісто не було тугим), горіхи
  • Для глазурі
  • 2 яєчних білки, сік з одного лимону і цукрова пудра – скільки забере

Як приготувати Печиво “Великодні курчата”

Готуємо так:

1. Змішати цукор з яйцями, додати розтоплений маргарин, соду, загашену оцтом, подрібнені горіхи, борошно і замісити тісто (повинно добре відставати від рук).

2.  З картону вирізати формочку курчатка. Тісто розкачати у пласт товщиною 3-5 мм і, прикладаючи картонну формочку, обережно повирізати курчаток. Перекласти їх на застелене пергаментом деко і випікати у духовці до золотистого кольору. Печиво вийняти й охолодити.

3. Приготувати глазур: білок збити, додати лимонний сік і, постійно помішуючи, додавати цукрову пудру, аж поки не утвориться маса, схожа на густу сметану. Збити глазур до утворення стійкого рельєфу, розділити на декілька частин, у кожну частину додати різні харчові барвники. Прикрасити охолоджене печиво різнокольоровою глазур’ю.

* Печиво можна робити і у формі інших тварин, а також можна, за бажанням, перекласти повидлом і не прикрашати глазур’ю.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал