Пісний пиріг з журавлиною та мигдалем

Пісний пиріг з журавлиною та мигдалем

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Пісний пиріг з журавлиною та мигдалем

  • журавлина - 300 г,
  • борошно - 1,5-2 склянки,
  • цукор - 3/4 склянки,
  • цукор з ваніллю - 15 г,
  • мед - 2,5 ст. ложки,
  • пелюстки мигдалю - 50 г,
  • розпушувач - 1 ч. ложка,
  • вода (тепла) - 1 стакан,
  • олія - 0,5 склянки,
  • сіль - дрібка.

Як приготувати Пісний пиріг з журавлиною та мигдалем

    1. Журавлину і цукор (крім ванільного) викладіть в сотейник з товстим дном, накрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Дочекайтеся, поки журавлина пустить сік, в ньому розчиниться цукор і перетвориться на сироп. Викладіть журавлину в сиропі на дно форми для пирога, змазану олією.
    2. У теплу воду додайте мед і олію, перемішайте. У рідину просійте борошно з розпушувачем, вимісіть. Додайте в тісто ванільний цукор, сіль і пелюстки мигдалю.
    3. Тісто викладіть у форму з журавлиною і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 25-30 хвилин.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал