Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»

Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»

  • чорниця - 1,5 склянки,
  • цукор - 4-6 ст. ложок.
  • Для тіста:
  • борошно - 2 склянки,
  • маргарин - 200 г,
  • цукор - 2-3 ст. ложки,
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка,
  • жовток 1 яйця,
  • сіль - дрібка
  • Для сметанно-яєчної заливки:
  • сметана - 200 г,
  • яйця - 2 шт.,
  • цукор - 2-3 ст. ложки,
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка,
  • картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.

Як приготувати Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»

  1. Всі інгредієнти для тіста змішайте і замісіть пісочне тісто. Поставте в холодильник.

  2. Чорницю переберіть, вимийте і висушіть.

  3. Тісто дістаньте з холодильника, трохи розкатайте і викладіть ним дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики.

  4. Форму з тістом поставте в нагріту до190-200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин.

  5. На дно випеченого коржа викладіть чорницю, змішану з цукром.

  6. Приготуйте сметанно-яєчну заливку. У миску покладіть яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, додайте крохмаль і розмішайте віночком до однорідної маси.

  7. Залийте пиріг сметанно-яєчної заливкою. Зверху покладіть чорницю що залишилася і посипте ягоди цукром.

  8. Запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 °С.

     Пиріг з чорницею

    Пропоную цей чудовий, ніжний пиріг. Його можна готувати з будь-якою ягідною начинкою. Смак пирога залежатиме від вашої фантазії!

Автор рецепту: Оксана Дем'яненко, с.м.т. Жовтневе Білопільський район Сумська область
Залишити коментар

Залишити відповідь до валя Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал