Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»
Інгредієнти для приготування: Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»
- чорниця - 1,5 склянки,
- цукор - 4-6 ст. ложок.
- Для тіста:
- борошно - 2 склянки,
- маргарин - 200 г,
- цукор - 2-3 ст. ложки,
- ванільний цукор - 1 ч. ложка,
- жовток 1 яйця,
- сіль - дрібка
- Для сметанно-яєчної заливки:
- сметана - 200 г,
- яйця - 2 шт.,
- цукор - 2-3 ст. ложки,
- ванільний цукор - 1 ч. ложка,
- картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.
Як приготувати Пісочний пиріг з чорницею «Очі чорні»
-
Всі інгредієнти для тіста змішайте і замісіть пісочне тісто. Поставте в холодильник.
-
Чорницю переберіть, вимийте і висушіть.
-
Тісто дістаньте з холодильника, трохи розкатайте і викладіть ним дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики.
-
Форму з тістом поставте в нагріту до190-200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин.
-
На дно випеченого коржа викладіть чорницю, змішану з цукром.
-
Приготуйте сметанно-яєчну заливку. У миску покладіть яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, додайте крохмаль і розмішайте віночком до однорідної маси.
-
Залийте пиріг сметанно-яєчної заливкою. Зверху покладіть чорницю що залишилася і посипте ягоди цукром.
-
Запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 °С.
Пропоную цей чудовий, ніжний пиріг. Його можна готувати з будь-якою ягідною начинкою. Смак пирога залежатиме від вашої фантазії!
Дуже гарний і смачний