
Плануємо меню на тиждень
Опубліковано 29/04/2013
Дорогі господині, ви день у день ставите перед собою одне і те ж запитання: що приготувати на сніданок, обід і вечерю у будні та на вихідні? Розумію, адже кожна з нас хоче урізноманітнити харчування своєї родини, однак, часу на придумування нових кулінарних рецептів, купівлю продуктів і приготування якихось незвичайних, оригінальних страв, на жаль, не завжди вистачає. Тому, ми вирішили полегшити вам життя! Спробуймо спланувати меню на тиждень!
Крок 1 – намалюйте план меню на тиждень
На аркуші паперу накресліть таблицю і заповніть її вздовж колонками під назвою «прийом їжі»: «сніданок», «обід» (якщо хтось з членів вашої сім’ї обідає вдома), «вечеря».
- Поперек аркушу паперу намалюйте колонки, в яких будете вписувати «дні тижня».
- Навпроти кожного «прийому їжі», під «днями тижня» напишіть назви тих страв, які ви збираєтеся готувати.
- Якщо ви готуєте собі, чоловікові і дитині їжу на роботу чи до школи, не забудьте врахувати в таблиці пункт «з собою».
Крок 2 – складіть список продуктів, які вам потрібно купити
Продумавши меню на тиждень, подумайте про те, які продукти вам доведеться купити, щоб приготувати заплановані страви. Складіть детальний список, з назвою продуктів та їх потрібною кількістю. Купуючи лише ті продукти, які ви внесли у список необхідних, ви витратите значно менше грошей.
Крок 3 – зробіть перелік тих продуктів, які у вас є в наявності
Це допоможе вам запобігти непотрібних покупок. Загляньте в кухонні тумбочки, комори і холодильник. Розграфивши аркуш паперу на кілька колонок, складіть список тих продуктів, які знайдете дома. Наприклад:
- Гарніри (рис, гречка, макарони, картопля)
- М’ясо (фарш, курка, філе, суповий набір)
- Овочі (капуста, буряк, морква, цибуля, огірки, помідори)
- Молочні продукти (сир, домашній сир, молоко, сметана, вершкове масло)
- Консерви (квасоля, кукурудза, горошок, риба)
- Борошняні вироби (хліб, печиво)
- Джеми (варення, мед)
- Інше (рослинна олія, борошно, спеції, сіль, цукор, кава, чай).
Складати список продуктів зручно у блокноті з магнітом. Його ви можете повісити на холодильник. Як тільки якісь продукти будуть закінчуватися, відразу ж робіть запис у цей блокнот.
Зверніть увагу на те, що планувати меню на тиждень рекомендуємо у вихідний день, найкраще у суботу, щоб встигнути придбати ті продукти, які вам знадобляться для приготування запланованих страв на наступному тижні.
-
Як правильно зберігати продукти
-
Мобільний додаток від «Пательні»
-
Як варити картоплю
-
Оригінальна сервіровка дитячих страв
-
ТОП 10 найдорожчих бургерів світу