Плов у казані
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
8
Час приготування:
70 min
Інгредієнти для приготування: Плов у казані
- м'ясо (баранина, свинина або яловичина): 1,5 кг
- рис: 1 кг
- морква: 600 г
- цибуля: 500 г
- часник: 1 головка
- зіра: 1 ст. ложка
- барбарис: 1 ст. ложка
- куркума: 0,5 ст. ложки
- сіль, червоний мелений перець і чорний мелений перець: за смаком
Як приготувати Плов у казані
Готуємо так:
1. Цибулю, моркву та м’ясо нарізати невеликими шматками. Обсмажити цибулю й моркву до золотистого кольору. Додати м’ясо, тушкувати 5-7 хвилин. Додати усі спеції, перемішати. Влити воду так, щоб вона покривала м’ясо. Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин.
2. Рис промити в холодній воді, всипати рис до м’яса, влити гарячу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см. Накрити кришкою і варити, поки рис не вбере воду.
3. У серединку казану покласти цілу головку часнику (чистити не потрібно), вдавити в рис. Дерев’яною паличкою зробити отвори для виходу пари. Варити плов під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин). Потім все перемішати і подавати до столу.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Плов у казані
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Барбарис – дуже цікаво! Ніколи не використовувала. Ми плов дуже любимо, я готую не в казані а в мультиварці (у нас Редмонд м90), дуже зручно, оскільки є спеціальний режим ПЛОВ, який сам за всім слідкує))) Смачно неймовірно))