Польський пасхальний суп Журек

Польський пасхальний суп Журек

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Польський пасхальний суп Журек

  • Для закваски
  • борошно житнє: 180 г
  • тепла кип’ячена вода: 2 склянки
  • часник: 2 зубчика
  • житній хліб: 1 шматок
  • Для супу
  • морква: 1 шт.
  • корінь петрушки: 1 шт.
  • корінь селери: 1/2 шт.
  • картопля: 3 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • ковбаса копчена: 300 г
  • бекон: 150 г.
  • сметана: 3 ст. ложки
  • горошини перцю: 3-4 шт.
  • лавровий лист: 1 шт.
  • яйця зварені в круту для оздоблення
  • зелень для оздоблення
  • майоран, сіль за смаком

Як приготувати Польський пасхальний суп Журек

Готуємо так:

  1. Приготувати закваску: просіяти борошно в банку, залити водою, додати часник, зверху покласти хліб. Зав’язати банку рушником, поставити в тепле місце на 1-2 дні, щоб закваска настоялася.
  2. У великій каструлі скип’ятити  1,5 л води, покласти порізану цибулю, картоплю, моркву, петрушку, селеру, порізану кружальцями ковбасу, обсмажений бекон та спеції. Варити 30 хвилин. Влити закваску, додати сметану та варити ще 20 хв. Перед подачею на стіл оздобити суп половинкою яйця, посипати зеленню.

 * Цю страву ще називають білий борщ. Завдяки особливій заквасці він має дуже цікавий смак, не подібний до традиційних супів.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал