Рецепт новорічної випічки “Пряничний будиночок”

Рецепт новорічної випічки “Пряничний будиночок”

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Рецепт новорічної випічки “Пряничний будиночок”

  • вершкове масло: 250 г
  • цукрова пудра: 1 склянка
  • яєчні жовтки: 2 шт.
  • борошно: 4 склянки
  • мелений імбир: 1,5 ст. ложки
  • сода: 2 ч. ложки
  • цукор: 0,5 склянки
  • вода: 0,5 склянки
  • суха біла глазур в пакетику: 500 г
  • яєчний білок: 1 шт.
  • печиво прямокутне, шоколад білий (або дрібне печиво, зефір, мигдаль чи карамельки), кокосова стружка для оздоблення, харчові барвники

Як приготувати Рецепт новорічної випічки “Пряничний будиночок”

Готуємо так:

  1. Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою до білого кольору, додати жовтки, збити. Окремо змішати борошно, імбир, соду та додати до попередньої суміші. З води та цукру зварити густий цукровий сироп, влити його в суміш, замісити тісто. Розкачати його до товщини  0,5 см, розділити на 4 частини.
  2. З двох частин вирізати два прямокутника – це будуть стіни. Зробити в них віконця. З решти вирізати трошки довші прямокутники з загостреним верхом – це будуть ще дві стіни з частиною даху. Ще з однієї частини вирізати два прямокутника – це буде дах.
  3. Залишки тіста розкачати, вирізати з них ставні та двері. Викласти всі частини будиночку на деко, поставити в розігріту духовку, випікати 12-15 хв. Охолодити.
  4. Зробити глазур. Білок збити до утворення піни. Додати потрошку суху глазур з пакетику, продовжуючи збивати. Відділити частину глазурі, додати зелений та червоний барвник. Решту перекласти в кондитерський мішечок.
  5. Змастити глазур’ю краї стін будиночку, зліпити між собою. Приклеїти дах. Двері та ставні розфарбувати червоною глазур’ю, приклеїти до будиночку. Зеленою глазур’ю розмалювати стіни. На дах можна приклеїти шматки білого шоколаду або дрібне печиво, карамельки, мигдаль  тощо. З прямокутного печива робити трубу на даху, притрусити кокосовою стружкою. Оздобити пряничний будиночок на свій смак, залишити на 2-5 годин до застигання глазурі.

3

1

2

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал