Пиріг “Кисільні береги”
Інгредієнти для приготування: Пиріг “Кисільні береги”
- борошно – 2,5 склянки,
- маргарин – 250 г,
- цукор – 250 г,
- яйця – 4 шт.,
- какао – 2 ст. ложки,
- кисіль – 1 пачка,
- сода, погашена, оцтом – 1 ч. ложка,
- джем – за смаком,
- вершкове масло –для змащування форми.
Як приготувати Пиріг “Кисільні береги”
1. До борошна додати соду, погашену оцтом, охолоджений маргарин, натертий на тертці, 4 жовтки та 50 г цукру і замісити тісто. Розділити його на три частини. В одну частину додати какао і ще раз перемісити, щоб какао рівномірно розподілилося по всьому шматку тіста. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник.
2. Білки збити у міцну піну. Не припиняючи збивати, додати до білків 5 ст. ложок цукру та сухий кисіль.
3. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Натерти на великій тертці біле тісто і рівномірно розподілити його по всій формі. Змастити тісто джемом за смаком. Тоді натерти тісто з какао і теж розподілити по всій формі. Зверху викласти білки, збиті з цукром та киселем. А поверх білків розкласти решту тіста, натертого на тертці. Випікати 40 хвилин при температурі 180°С.
4. Решту цукру змолоти на пудру і посипати гарячий пиріг.
5. Особливо ефектно пиріг “Кисільні береги” виглядає, якщо кисіль взяти яскравого кольору – малинового, полуничного, вишневого тощо.
6. Щоб тісто швидше охолодилося, його можна покласти в морозильну камеру, але треба стежити, щоб воно не замерзло повністю, а тільки стало досить твердим.
7. Перші два шари тіста можна натирати безпосередньо у форму, а тісто для верхнього шару потрібно натерти в окрему посудину, тому що по білковій поверхні його важко рівномірно розподілити на всю форму.
Гарний пиріг! Все збираюсь приготувати пиріг з кисилем, не куштувала такий
смачнісімо , я робила то всій родині сподобався ! ))
приготовлю завтра