Пиріг “Кисільні береги”

Пиріг “Кисільні береги”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 10
Час приготування: 75 min

Інгредієнти для приготування: Пиріг “Кисільні береги”

  • борошно – 2,5 склянки,
  • маргарин – 250 г,
  • цукор – 250 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • какао – 2 ст. ложки,
  • кисіль – 1 пачка,
  • сода, погашена, оцтом – 1 ч. ложка,
  • джем – за смаком,
  • вершкове масло –для змащування форми.

Як приготувати Пиріг “Кисільні береги”

1. До борошна додати соду, погашену оцтом, охолоджений маргарин, натертий на тертці, 4 жовтки та 50 г цукру і замісити тісто. Розділити його на три частини. В одну частину додати какао і ще раз перемісити, щоб какао рівномірно розподілилося по всьому шматку тіста. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник.

2. Білки збити у міцну піну. Не припиняючи збивати, додати до білків 5 ст. ложок цукру та сухий кисіль.

3. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Натерти на великій тертці біле тісто і рівномірно розподілити його по всій формі. Змастити тісто джемом за смаком. Тоді натерти тісто з какао і теж розподілити по всій формі. Зверху викласти білки, збиті з цукром та киселем. А поверх білків розкласти решту тіста, натертого на тертці. Випікати 40 хвилин при температурі 180°С.

4. Решту цукру змолоти на пудру і посипати гарячий пиріг.

5. Особливо ефектно пиріг “Кисільні береги” виглядає, якщо кисіль взяти яскравого кольору – малинового, полуничного, вишневого тощо.

6. Щоб тісто швидше охолодилося, його можна покласти в морозильну камеру, але треба стежити, щоб воно не замерзло повністю, а тільки стало досить твердим.

7. Перші два шари тіста можна натирати безпосередньо у форму, а тісто для верхнього шару потрібно натерти в окрему посудину, тому що по білковій поверхні його важко рівномірно розподілити на всю форму.

Залишити коментар

Залишити відповідь до Амели-я Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Відповіді до Пиріг “Кисільні береги”

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал